Nyolc év után újra lesz repülőnap Kecskeméten

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 12. 09:17

Az augusztus utolsó hétvégéjén tartandó kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón látható lesz, hogy a nyolc évvel ezelőtti állapothoz - a legutóbbi kecskeméti repülőnaphoz - képest milyen jelentős fejlesztés történt a honvédségnél.

A Magyar Honvédség parancsnoka, Ruszin-Szendi Romulusz az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában elmondta: az összes olyan repülőeszközt bemutatják, amely napjainkban repülhet a Magyar Honvédség kötelékében.

A magyar mellett további tucatnyi nemzet légi eszközei is felszállnak Kecskeméten a repülőbázis légterébe. A rendezvényen bemutatkoznak a szárazföldi haderőnem eszközei, valamint a tervek szerint meg lehet tekinteni a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusát is.

Különböző versenyeket is szerveznek, köztük olyat is, amelynek győztese akár helikopteres repülést is nyerhet.

Nyolc év után újra lesz repülőnap Kecskeméten

Fotó: repulonap2021.hu

Tizenkét ország jelezte, hogy kötelékkel részt vesz a nemzetközi repülőnapon – mondta Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese az M1 aktuális csatorna július 13-ai, kedd reggeli műsorában.

Sándor Zsolt vezérőrnagy kiemelte: mások mellett a „Török Csillagok” és a „Szaúdi Sólymok” is tartanak bemutatót, és több mint húsz nemzetközi hadiipari vállalat is részt vesz a kétnapos rendezvényen.

A parancsnokhelyettes közölte: nemcsak a légierő, hanem a szárazföldi haderőnem is megjelenik, bemutatót tartanak a különleges műveleti katonák, a területvédelmi ezredek, a honvéd kadétok, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is képviselteti magát.

Lesznek gyermekprogramok, valamint négy toborzópont is működik majd a rendezvényen, ahol a hivatásos, a szerződéses és a tartalékos katonai szolgálat iránt érdeklődőket is várják.

A kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison augusztus 28-29-én tartanadó repülőnap programjairól bővebben lehet tájékozódni a repulonap2021.hu oldalon - hangzott el a műsorban.