Nyolcvan programot kínál a negyedik Bőköz Fesztivál

Forrás: MTI

 2019. augusztus 18. 14:12

Huszonöt helyszínen nyolcvan programmal, négyszáz fellépővel és kiállítóval rendezik meg az idei ormánsági fesztivált augusztus 23. és 25. között.

Az összművészeti fesztiválon a baranyai Ormánság négy települése – Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi –, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Ős-Dráva Látogatóközpontja várja az érdeklődőket. A háromnapos rendezvényen mások mellett a Ghymes, a Talamba Ütőegyüttes, a Hot Jazz Band, a Makám és a Rudan Joe Akusztik Band, a Tárkány Művek és a Misina Táncegyüttes is színpadra áll, és Karácsony János James LGT-dalokat énekel – derül ki a szervezők közleményéből.

A gyerekek, családok számára működik majd a Levendula Játszóház, ahol Csernik Szende székely népmesemondó, a Pámpillás Bábszínház, Toma és Csapata és Krizsán Edith sakknagymester is gondoskodik a gyermekek szórakoztatásáról.

Óriásbábok a 2. Bőköz Fesztiválon, 2017-ben

Fotó: baranya.hu

A térség természeti, táji értékeit templomjáró körúton, biciklitúrán, természetjáró túrákon tanulmányozhatják az érdeklődők, de lesz akadályverseny és játszónap is, ahogy a Magyar Pásztorkutyák Terelőversenyét is megtartják.
A helyi jellegzetességeket a szaporcai Eperfa tájházban, a Cifra Házban, a kémesi Tájházban és a tésenfai Hagyományunk Őrzőházában láthatják az érdeklődők, de lesz kézműves vásár és számos kiállítás is az eseményeknek otthont adó településeken.
A fesztivál a kezdetektől missziójának tekinti, hogy segítse a települések iskolásait, akik idén a Gemenci erdőbe és a horvátországi Kopácsi-rét természetvédelmi területre juthatnak el.

A szervezők számára kiemelten fontos, hogy a rendezvény karbonmentes legyen, ezért faültetéssel járulnak hozzá a karbonlábnyom semlegesítéséhez és a biológiai sokszínűség fenntartásához. Idén 30 őshonos tájfajta gyümölcsfát ültettek el a települések fesztiválhelyszínein.
A fesztivál legtöbb programja ingyenesen látogatható, csak az esti nagykoncertekre kell belépőt váltani.