Nyugat-Ausztrália február elejétől fogad külföldi látogatókat

Forrás: turizmus.com

 2021. december 14. 17:21

Ausztrália szövetségi állama 2022. február 5-től oldja fel a beutazási korlátozásokat a látogatók meghatározott csoportjai előtt.

A gazdaság és a turizmus újraindítása érdekében 185 millió ausztrál dollár értékű pénzügyi programot is indítanak Reconnect WA néven.

Ebből az összegből támogatják egyebek mellett egyes nemzetközi és belföldi légi járatok újraindítását, illetve új járatok menetrendbe állítását - számol be róla a travelweekly.co.uk.

A határ azonban nem mindenki előtt nyílik meg, a következő csoportok léphetnek majd be karanténmentesen Nyugat-Ausztráliába február 5-től: felnőtt ausztrál állampolgárok és tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek teljesen beoltott közvetlen családtagjai, illetve teljesen beoltott, dolgozni szándékozó turisták. Ezen felül három alkalommal tesztelniük is kell a belépni szándékozó személyeknek: negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk indulás előtt maximum 72 órával, érkezés előtt maximum 48 órával, illetve az érkezést követő hatodik napon.

Talbot-öböl, Nyugat-Ausztrália

Fotó: 123rf.com

Az ausztrál kormány nemrégiben jelentette be, hogy december elsejétől engedélyezi a belépést az oltással rendelkező szakképzett vendégmunkások, nemzetközi diákok és munkavállalói vízummal rendelkező személyek számára. Ezt a rendelkezést ugyanakkor december 15-ig felfüggesztették az omikron vírusvariáns megjelenése miatt.

Az újranyitás egyre sürgetőbb kérdés a hatalmas területű, ritkán lakott Nyugat-Ausztráliában, mivel számos ágazatban, különösen a turizmusban súlyos a munkaerőhiány, ezért élveznek elsőbbséget a vendégmunkások.