Nyúlfutam, nyuszihajó és óriástojás-árverés Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2017. április 12. 21:58

Négy napig tart a formabontó, mégis hagyományőrző siófoki Húsvéti Nyuladalom, amely április 14–17. között várja a színes programokra, húsvéti hangulatra vágyókat a város főterén.

A tavaly először megrendezett Húsvéti Nyuladalom ezreket vonzott Siófok főterére, bizonyára most sem lesz ez másként, hiszen reggeltől estig tartanak a programok.

Péntek délutántól, a rendezvény ideje alatt népi és logikai fajátékokkal, kosaras körhintával, hintalóval, gólyalábakkal telik meg a város főtere. A kicsiket délelőtti és délutáni programok, többek között gyerekzenekarok, interaktív gyermekelőadások várják. Kora délutánonként a családi kikapcsolódásé lesz a főszerep, esténként pedig a felnőtteket szórakoztatják neves hazai előadók koncertjei. Közben őstermelők kínálják portékáikat, és lesz kézműves-, valamint gasztronómiai vásár is.

Nem maradhat el a tömegeket mozgásra bíró Nyúlfutam sem a Balatuning Egyesület szervezésében, a nyuszisimogató, a tojáskeresés vagy a tojásfadíszítés. Húsvét alkalmával több Nyuszihajó indul a hajóállomásról, gyerekeknek szóló meglepetésekkel a fedélzetén.

Fotó: Siófoki Önkormányzati Hivatal

A Krúdy Gyula Szakképző Iskola diákjai egy erre az alkalomra kitalált húsvéti finomságot készítenek majd el a Fő téren, amit jótékonysági ételosztás keretein belül lehet megkóstolni.

A tere a hosszú hétvégén öt óriástojás fogja díszíteni, amelyet helyi egyesületek és alapítványok dekorálnak ki. Az óriástojások megvásárlásával lehetőség nyílik a készítő szervezetek támogatására. A jótékonysági óriástojás-árverést péntek délután tartják.