Ők az idei Paloznaki Jazzpiknik fellépői

Forrás: MTI

 2021. február 08. 11:32

Candy Dulfer, Mario Biondi, az MF Robots és a De Phazz is fellép az idei Paloznaki Jazzpikniken, amelyet a tervek szerint július 29-től 31-ig rendeznek a Balaton-felvidéki településen.

Mind a négy most bejelentett előadó koncertet adott volna a tavalyi Paloznaki Jazzpikniken, amely a koronavírus-járvány miatt elmaradt – közölték a szervezők.

A július 29-én színpadra lépő, szicíliai származású Mario Biondi a soul, a blues és a dzsessz határterületein mozog. A többszörös platinalemezes énekes This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban és 2017 után második alkalommal látogathat el a Paloznaki Jazzpiknikre.

Másnap, július 30-án zenél a brit MF Robots, amely a soul, az R&B, a funk és a pop stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken fellépő Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, aki korábban Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé, Craig David és Rick Astley vokalistája is volt.

A koncertek mellett különleges gasztroélmények is várják a jazzpiknik látogatóit

Fotó: jazzpiknik.hu

A német dzsesszkollektíva, a De Phazz a Paloznaki Jazzpiknik zárónapján ad koncertet. Az egyedi downtempo jazzt játszó formáció a soul, a latin zene, a triphop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben.

Szintén július 31-én lép a nagyszínpadra Candy Dulfer. A holland szaxofonos sztár hat év után tér vissza a paloznaki rendezvényre. Dulfer többször lépett fel már Magyarországon, először 1997-ben a Budai Parkszínpadon. Beleszületett a zenébe, hiszen édesapja, Hans Dulfer a holland dzsessz egyik legjobb tenorszaxofonosa.

A 9. Paloznaki Jazzpiknik szervezői már korábban bejelentették, hogy július 29-én a Level 42, 30-án Caro Emerald, 31-én pedig a Kraak&Smaak ad koncertet a nagyszínpadon.

A fesztiválon a dzsessz, a funk és a soul nemzetközi sztárjai, valamint a hazai előadók koncertje mellett különleges gasztroélmények várják az érdeklődőket.