Okostelefonon a Budakeszi Vadaspark

Forrás: turizmus.com

 2017. január 24. 11:05

A Budakeszi Vadaspark okostelefonos applikációjával több tucatnyi állatfajt és számtalan természetközeli programlehetőséget lehet könnyedén zsebre vágni.

Az ingyenes alkalmazás legújabb funkcióinak köszönhetően ráadásul most a legkisebbek is játszva tanulhatnak a nálunk őshonos és a Kárpát-medencébe betelepített állatokról.

A látogatók részéről manapság már jogos elvárás, hogy egy, a Budakeszi Vadasparkhoz hasonló, korszerű szolgáltatásokat nyújtó ökoturisztikai látogatóközpont naprakész közösségi média- és okostelefonos jelenléttel is rendelkezzen. Ez a gondolat és igény vezérelte a Budakeszi Vadaspark saját applikációjának fejlesztését is, aminek köszönhetően nem csak az összes vonatkozó információt lehet pár ujjmozdulattal elérni, de számos plusz lehetőség is rendelkezésre áll, amivel a digitális térben tovább lehet fokozni és színesíteni a Budakeszi Vadaspark-élményt.

Így például okostelefonra optimalizált térkép segít a vadaspark terepén az eligazodásban, informatív leírások állnak rendelkezésre egyes állatokról (melyeket hanganyag formájában meg is hallgathatunk), vagy épp a rendszeres programok (pl. látványetetések, kisállat tréningek, szakvezetések) legfontosabb részletei és időpontjai között böngészhetünk – jó előre, vagyis az egész 2017-es évadra vonatkozóan.

A Budakeszi Vadaspark alkalmazása

 

A legújabb, 2017. január 11-i frissítéssel immár új funkciókkal is bővült az applikáció, melyeknek elsősorban a gyermekek, illetve a feledékenyebb természet- és állatrajongók fognak örülni.

„Facebook-oldalunkat napról napra már csaknem 30 ezren követik, ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy a közösségi média digitális csatornáit is aktívan használjuk a környezettudatosság tiszteletének terjesztésére, játszva tanításra és közösségépítésre egyaránt. Ennek a törekvésnek az egyik alappillére a felhasználói visszajelzések alapján folyamatosan továbbfejlesztett applikációnk is, amelyben a feltüntetett vadasparkos eseményeket ezentúl egy gombnyomással szinkronizálhatjuk telefonunk naptárjával. Így emlékeztetőt is beállíthatunk, ha nem akarunk lemaradni például az Időjós Állatok Napjáról – hogy az egyik legközelebbi kiemelt eseményünket említsem –, de azonnali értesítőket is kérhetünk, ha naprakészek akarunk maradni a vadaspark mindennapi életével kapcsolatban" – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Az emlékeztető funkció mellett egy új, „Játékok" menüponttal is bővült az alkalmazás, melyek eredményeit természetesen a közösségi oldalakon is meg lehet osztani.