Okostelefonos túra a Bécsi Központi Temetőben

Forrás: turizmus.com

 2019. október 29. 15:06

A Bécsi Központi Temetőben letölthető audio guide mutatja be a hely történelmi és építészeti sokszínűségét, illetve a Temetkezési Múzeum tárlatát.

Körülbelül 300 ezer sírral és 2,5 négyzetkilométeres területtel a Bécsi Központi Temető Európa második legnagyobb temetője. Itt találjuk a többi között Beethoven, Schubert vagy akár Falco síremlékét is, de még rengeteg híres ember neve szerepel a sírköveken. A 145 éves temető építészeti emlékei, valamint sokszínű növény- és állatvilága is sok érdekességet kínál a látogatóknak.

Beethoven, Schubert és Mozart síremléke a Bécsi Központi Temetőben

Fotó: PID/Schaub-Walzer

A hely most már egy mobiltelefon segítségével is felfedezhető, időtől és helytől függetlenül bejárhatjuk híres emberek emlékhelyeit és gyönyörködhetünk a sokszínű természetvédelmi környezetben – adta hírül Bécs város sajtóirodája.

A Bécsi Központi Temető Temetkezési Múzeumában is elérhetővé vált az új audio guide, mellyel több mint 250 kiállítási tárgy részleteit fedezhetik fel a látogatók a kirándulás során. A múzeumi túra 96 ​​percig tart és 40 ismeretterjesztő fejezetre van osztva.

A bécsi „Hearonymus” alkalmazáson keresztül bármilyen okostelefon modern audio-kirándulássá változtatja a múzeumokat és a kiállításokat. Az alkalmazás két kattintással letölthető a saját telefonunkra és internetkapcsolat nélkül is működik.

Ebben az alkalmazásban érhető el a Bécsi Központi Temető és a Temetkezési Múzeum audioguide anyaga német és angol nyelven egyenként 6,99 eurós áron. Így nemcsak a helyszínen, hanem akár úton hazafelé, vagy otthon a kanapén ülve is részesei lehetünk az interaktív túrának. Az audio guide helyben is elérhető 5 eurós áron – írják.