Ökoturi és Nádi Szél – élénkül a badacsonyi borturizmus

Forrás: turizmus.com

 2018. április 15. 17:10

Rekord számú borturizmussal foglalkozó cég, hotel, vendéglátóhely és túraszervező jelent meg az április 14-i Nagy Badacsony Borkóstolón, melyet hagyományosan a Boscolo szállodában rendeztek.

Badacsonylábdihegy

 

A kóstolókban és mesterkurzusokban gazdag esemény idén már átköltözött a szálloda nagyobb, tágasabb termeibe. A borászatokon kívül jelen volt többek között a Folly Arborétum, a Villa Pátzay, az Óbester Panzió, a Kisfaludy Ház Étterem és Borterasz, a Halászkert Hotel és Étterem, a Bonvino Wine and Spa, a Káptalantóti Kemencésház, a finom sajtokkal előrukkoló Szegi Családi Gazdaság, a Lábdi Piac.

Sokan érdeklődtek a badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpont programjai iránt is. Magukat viccesen rövidítve ökoturinak aposztrofálják, lehet ugyanis „turkálni”, válogatni, a legjobb túrákból és interaktív tárlatvezetésekből.

Élet a Nádi Szél tanösvényen

 

A Balaton első vízitúraösvénye, a romantikus nevet választó Nádi Szél tanösvényen GPS-kapcsolatokat követve, illetve QR-kódokat leolvasva, biztonságos kenukban lehet felfedezni az öblöt és annak élővilágát.

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület által szervezett rendezvényen tudomást szerezhettek a jelenlévők a régió idei kulturális és gasztronómiai programjaiból.

Mint kiderült, minden hónapra akad belőlük jócskán.