Október végén rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált

Forrás: MTI

 2021. október 24. 16:22

Új helyszínen és a járványhelyzet miatt a megszokottnál szűkebb programkínálattal szervezik meg október 29. és 31. között a Csabai Kolbászfesztivált.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál újdonsága, hogy idén nem a városi sportcsarnok mellett, hanem az elmúlt években hazai és uniós forrásból több milliárd forintból fejlesztett CsabaParkban szervezik meg a háromnapos rendezvényt.

Itt egy több mint ötezer négyzetméteres sátrat állítanak fel, és lesz egy nagyszínpad, ahol három nagykoncertet is hallhatnak a látogatók - mondta el Hégely Sándor fesztiváligazgató.

Hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt idén elmarad a nagy népszerűségnek örvendő, az utóbbi években több mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltő versenyek sora, de 50 csapatos kolbásztöltő-bemutatók lesznek pénteken és szombaton meghívásos alapon.
Idén is lesz töltöttkáposzta-főzési és disznóvágás-bemutató, és a résztvevők a helyi termékek közül is válogathatnak. Nem marad el a fesztivál egyik "legszakmaibb" programja sem, idén is lehet jelentkezni a nemzetközi szárazkolbász-versenyre, 80-100 nevezőre most is számítanak - mondta Hégelyné Győrfi Ilona.

csabaikolbaszfeszt

Idén elmarad a nagy népszerűségnek örvendő, az utóbbi években több mint félezer csapatot megmozgató kolbásztöltő versenyek sora

Fotó: Csabai Kolbászfesztivál

 

A fellépők között lesz a Budapest Bár, Kowalsy meg a Vega, a Bagossy Brothers Company, a Balkán Fanatic és a Magna Cum Laude. A koncertek mellett gyerekprogramokkal is készülnek, vasárnap pedig  családi nap lesz, amikor a belépés mindenki számára ingyenes.
A fesztivál csak védettségi igazolvánnyal vagy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható, antigén gyorsteszt elvégzésére a helyszínen is lesz lehetőség.
A részletes program a fesztivál hivatalos oldalán tekinthető meg.