Olaszországban legalább júniusig marad az estétől érvényes kijárási tilalom

Forrás: MTI

 2021. április 22. 14:37

Olaszországban az este tíztől érvényes kijárási tilalom fenntartásának meghosszabbítása legalább egészen június elsejéig lesz érvényben. A tartományok vezetői azonban a korlátozás rövidítését sürgetik.

Liguria kormányzója úgy vélte, egy óra különbség is sokat jelent a vállalkozók számára, mivel májusban a nappalok már hosszabbak.

A fokozatosan javuló járványadatoknak köszönhetően április 26-tól Olaszország majdnem egésze közepes vagy alacsony mértékű járványveszélyes fokozatba lép. A legnépesebb Lombardia, valamint Lazio tartomány sárga színű térség lesz, vagyis újraindulhat a tantermi oktatás és megnyithat a vendéglátás. A sárga besorolású régiók között szabad lesz a közlekedés is.

A vendéglátásban kizárólag a szabadtéri résszel, terasszal rendelkező bárok, éttermek nyithatnak újra este tízig az alacsonyan veszélyes, vagyis sárga térségekben. A belső tereket a kormány június elsejétől tervezi megnyitni.

Április 26-tól Olaszország majdnem egésze közepes vagy alacsony mértékű járványveszélyes fokozatba lép

Fotó: 123rf.com

A sárga tartományokban április 26-tól megnyithatnak a múzeumok, valamint a szabadtéri színházak és mozik. Engedélyezett lesz a szabadtéri csapatsport is.

Május 15-től tervezik a nyitott medencék és a strandok újraindítását, valamint a kereskedelmi központok hétvégi nyitását. Június elsejétől tervezik a zárt edzőtermek és a sportcsarnokok megnyitását is.

A járványügyi vészhelyzetet július 31-ig fenntartják.