Olaszországból érkezik a Tour de Hongrie főellenőre

Forrás: turizmus.com

 2018. április 26. 11:10

Az olasz Gabriele Rigoletti lesz a verseny „főellenőre”, aki olyan eseményeken bíráskodik, mint a Giro d’Italia, a Milánó–San Remo vagy a Lombard Körverseny.

A 48 esztendős Gabriele Rigoletti nemzetközi versenybíró egy észak-olasz kisvárosban él Bologna mellett, a hétköznapokban villamosmérnökként dolgozik egy vállalatnál az energiaszektorban. A kerékpársportban pedig továbbviszi a családi hagyományt: édesapja nemzeti szinten bíráskodott.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen.

Gabriele Rigoletti jobbról a második

Fotó: tourdehhongrie.hu

„Versenybíróként mások munkájának tiszteletben tartásában és az együttműködésben hiszek, a bírók biztosítják a versenyek zavartalan lebonyolítását és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség szabályainak mindennemű betartását és betartatását. A Magyar Körverseny során magam és a kollégáim is azon leszünk, hogy feladatainknak maximálisan eleget tegyünk, ezáltal hozzájárulva a verseny sikeréhez” –mondta Rigoletti.