Old Timerek a Hősök terénél

Forrás: turizmus.com

 2016. július 12. 11:37

Veterán autók parádéznak Budapesten július 16-án délután. A járművek közel ezer kilométert tesznek meg Németországtól Budapestig, ahol aztán a Műcsarnok parkolójában pihenik majd ki az út fáradalmait.

A Donau Masters idén ünnepli 10. évfordulóját, és ennek alkalmából – mint már oly sokszor – idén is Budapesten ér finishbe a túrán részt vevő közel 80 autó. A kocsik előre láthatólag délután 5-kor érkeznek meg a Hősök teréhez közeli parkolóba, és másnap reggelig maradnak ott.

A Mercedes-Benz ulmi képviselete 10 éve, 2006-ban indította útjára a Donau Masters Old Timer Rallye Tourt. A túra az önmagában vett páratlan élmény mellett a Duna-menti országok közti kulturális kapcsolatok erősítése céljából kel útra, és az elmúlt évekhez hasonlóan most is összesen 10 000 euróval támogatja az itt található SOS Gyermekfalvakat – köztük a magyart is.

A veterán autók között megtalálhatók olyan ikonikus német márkák, mint a Mercedes-Benz, a BMW és a Porsche, olyan brit előkelőségek, mint az Austin Healey, a Triumph, a Rolls Royce és a Jaguar, valamint olyan olasz kincsek, mint az Alfa Romeo, a Ferrari vagy épp a Fiat.

A legendás konvoj idei gyöngyszemei pedig az 1954-ben épített Mercedes-Benz 170 S-V; az 1962-ben készült Alfa Romeo Gulia Spider Veloce; a Ford Mustang 1965-ből; a Jaguár XK140 OTS-SE, 1955-ös évszámmal; az 1979-es Ford Capri May Turbo és az 1971-es Rolls Royce Corniche Convertible.

Az autók Németországból indulnak, és Ausztrián, valamint Szlovákián keresztül érkeznek Budapestre.