Oldtimer autók és virágkavalkád húsvétkor Opatiján

Forrás: turizmus.com

 2024. március 27. 10:07

A tavasz beköszöntével az Adria Királynője ismét felölti kedvenc virágos öltözékét, és gazdag húsvéti programmal nyitja meg a színes virágok inspirálta rendezvényekben gazdag április hónapot.

A számtalan zenés program mellett a húsvéti hétvégén gyönyörű oldtimer autókat csodálhatunk meg, Opatija történelmi ösvényein pedig nordic walking programok várják az érdeklődőket.

Húsvétra virágba borul Opatija

Fotó: Opatija Turisztikai Hivatala

A gyerekek arcára mosolyt varázsol majd a Barátkozás a nyuszival és az opatijai dámával elnevezésű program. A Slatinán arcfestéssel, az Angiolina parkban pedig kreatív-animációs programmal várják a gyerekeket - tájékoztatott a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

A tavasz beköszöntével Opatija parkjai újra virágba borulnak, és a gyönyörű, díszes növényvilággal két, virágoknak szentelt eseményen, a Floral Week-en és a Đardin-on is ismerkedhetnek a látogatók.

Az április 15-e és 21-e között megrendezésre kerülő Floral Week egy vonzó nemzetközi művészeti rendezvény, amely számos neves virágtervezőt hoz Opatijába Olaszországból, Magyarországról, Szlovéniából és Horvátországból.

A hét napig tartó színes virágkavalkád során a látogatók megcsodálhatják az opatijai turizmus 180 éves évfordulójának alkalmából készülő növény szobor születését, a virágtervezés mestereinek különféle bemutatóit és előadásait, virágművészeti kiállításokat és egy látványos virág-divatbemutatót is. A rendezvény keretében április 13-a és 16-a között virágvásárt is rendeznek a Slatinán.

A virágos április fináléja a Đardin rendezvény lesz, amelyet az Angiolina parkban rendeznek meg április 26-a és 28-a között. A fesztivál keretében virágok, kaktuszok és szobanövények kiállítása és vására, valamint workshopok is lesznek.

Az önfenntartó ökoszisztémájú terrárium, a Kokedama (mohagömb) készítés, valamint a zöldség- és virágpalánták ültetése csak néhány példa az izgalmas műhelymunkák közül, amelyeken részt vehetnek az érdeklődők.

A programokról minden információ megtalálható a következő honlapon: www.visitopatija.com.