Oltják a turizmusban dolgozókat Tunéziában

Forrás: turizmus.com

 2021. május 31. 10:12

Tunéziában előreveszik az oltási sorban azokat, akik foglalkozásuk révén folyamatosan érintkeznek turistákkal.

Nagy koronavírus elleni oltási akcióba kezd Tunézia a turisztikai szektorban – értesült a touristik-aktuell.de. Először azokat oltják be, akik szállodában, utazási irodában, múzeumban, régészeti lelőhelyen vagy idegenvezetőként dolgoznak.

A beoltott külföldieket már a jövő hónaptól tárt karokkal várja Tunézia. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának tájékoztatása szerint 2021. június elsejétől azon személyek számára, akik az észak-afrikai ország határának átlépésekor bemutatják a QR-kóddal ellátott oltási igazolásukat, megszűnik a szállodai karanténkötelezettség és nem kell bemutatni negatív PCR-tesztet sem. Ez azokra a beutazókra is vonatkozik, akik a tunéziai utazásuk foglalását megelőző 6 héten belül átestek a koronavírus-fertőzésen és erről hivatalos orvosi igazolást tudnak bemutatni az országba érkezéskor.

A védettségi igazolással rendelkező turisták számára júniustól megszűnik a karanténkötelezettség

Fotó: 123rf

Azoknak a 12 évnél idősebb beutazóknak, akik nem felelnek meg az előző két feltételnek, továbbra is 72 óránál nem régebbi, QR-kóddal ellátott, negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk, emellett írásos kötelezettséget kell vállalniuk arra, hogy 7 napra önkéntes karanténba vonulnak.