Oltóközpont lesz a kaliforniai Disneylandből

Forrás: turizmus.com

 2021. január 12. 16:06

Az amerikai hatóságok hétfőn jelentették be, hogy a kaliforniai Disneyland Resort az új koronavírus elleni oltások beadásának első nagy központja lesz Orange megyében.

A vidámparkban, "a világ legboldogabb helyén" kialakított központ naponta helyi lakosok ezreit tudja majd ellátni védőoltással. A parkban a tervek szerint a hét második felében kezdődhet az oltás. A közeljövőben a disneylandi mellett további négy nagy oltóközpontot terveznek megnyitni a megyében.

A megye vezetője, Andrew Do közölte, hogy a régió "legnagyobb munkaadója, a Disneyland Resort jelentkezett, hogy otthont adjon a megye első oltási szuperhelyszínének, vállalva a vakcináció monumentális feladatát." Hozzátette, hogy a legfontosabb szempont, hogy a lehető legtöbb jelentkezőt be tudják oltani az elkövetkező hetekben, ehhez pedig elegendő helyre van szükségük.

disneyland_usa_123rf

A Disneyland a világjárvány miatt március óta zárva tart

Fotó: 123rf.com

Kaliforniában a fertőzöttek száma magasra szökött az utóbbi időben, összesen több mint kétmillióan kapták már el a vírust a koronavírus megjelenése óta. A Disneyland a világjárvány miatt március óta zárva tart, míg a Downtown Disney elnevezésű sétáló- és bevásárlóutca – az állami előírások figyelembe vételével – már látogatható, de éttermeibe nem lehet beülni, és üzletei sem nyitottak ki mind.