Önkormányzati cég üzemelteti januártól a tamási termálfürdőt

Forrás: MTI

 2022. október 27. 19:11

Az Aquaplus Kft. helyett az önkormányzati tulajdonú Tamási Vagyongazdálkodó Kft. üzemelteti a jövő év januárjától a helyi termálfürdőt, ahol tavaly novemberben egy tűzeset miatt jelentős kár keletkezett – közölte a város polgármestere csütörtökön.

Porga Ferenc, a város polgármesterének tájékoztatása szerint a szerdai képviselő-testületi ülésen arról is döntöttek, hogy eredménytelenné nyilvánítják a fürdő felújítására és üzemeltetésére indított közbeszerzési eljárást, és a helyreállításra új pályázatot írnak ki.

"A jelenlegi energiaárak mellett senki nem vállalkozott arra, hogy a fürdőt üzemeltesse" – mondta a város vezetője.

A tamási önkormányzat év elején 50 millió forintos támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a felújítás tervezésére, a kivitelezés becsült költsége másfél milliárd forint volt. A most tervezett helyreállítás néhány százmillió forintba kerülhet.
A tavalyi tűzben károsodott a fürdőépület teteje, a villamos hálózat, és károkat okozott az oltásnál használt víz. A fürdő nem üzemel teljeskörűen, jelenleg heti két napon zárva tart, két napon csak egy kültéri termálmedencét, hétvégenként pedig a medencét és részlegesen a szaunákat lehet használni.

A fürdőt jövő nyáron nyithatják ki újra

Fotó: Tamási Termálfürdő / Facebook

A polgármester azt mondta, a vagyongazdálkodó kft. meg fogja vizsgálni, hogy január 1-jétől milyen lehetőségek lesznek a fürdő kinyitására. A város vezetése erre a télen kevés esélyt lát, a cél, hogy a jövő nyáron ki tudják nyitni a létesítményt.

Az önkormányzat és a sándorfalvai székhelyű Aquaplus Kft. közötti, 2011-ben kötött, húszéves üzemeltetési szerződést közös megegyezéssel szüntették meg, egyik fél sem kívánta azt meghosszabbítani – jegyezte meg Porga Ferenc.

Kónya Józsefné, az Aquaplus fürdőüzemeltetési vezetője azt mondta, az, hogy a tűzeset óta a tamási fürdő csak részben működik, nem éri meg az üzemeltetőnek.

"Nem látjuk, hogy a közeljövőben normális üzemeltetési keretek között hogyan működhetne a fürdő, ezért módosítottuk úgy a szerződést, hogy december 31-ig vállaljuk az üzemeltetést" – tette hozzá.