Online edukációs sorozat indult Kína turizmusáról

Forrás: turizmus.com

 2021. október 07. 14:22

A sorozat 2021 október 4. óta elérhető a „teachable" nevű online platformon, és 2021. november 15-ig használható.

A Kína és a közép- és kelet-európai országok közötti turisztikai kapcsolatok fejlesztéséért felelős Koordinációs Központ (Külgazdasági és Külügyminisztérium) és a Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériumának budapesti képviseleti irodája 4 részes online edukációs sorozatot indít Kína turizmusáról.

Az angol nyelvű sorozat 2021 október 4-től elérhető a „teachable" nevű online platformon, 2021. november 15-ig.

Az edukációs platform nyitóoldala

Fotó: china-ceec-tcc.teachable.com

Az online tér biztosította képi megjelenítési eszközök könnyen feldolgozhatóvá és élvezetessé teszik az egyedi tudásanyagot.

Az online tananyagból többek között a kínai turizmus kialakulásáról és fejlődési szakaszairól, a KKE-régióba irányuló kínai kiutazó turizmus jellemzőiről valamint a pandémia után várható régióközi turisztikai kapcsolatokról tájékozódhatnak a jelentkezők.

A sorozatot elsősorban turisztikai szakma és a leendő turisztikai szakemberek - turizmus szakos egyetemi és főiskolai hallgatók, Kína-szakos egyetemisták számára - ajánljuk, illetve mindazok számára, akik érdeklődnek Kína kultúrája, turizmusa és a kínai-magyar és a kínai-közép-kelet-európai kapcsolatok iránt.

Az edukációs sorozat feliratkozás után ingyenesen, a hallgató saját időbeosztása szerint végezhető el.

A regisztráció, a feliratkozás és maga a kurzus itt elérhető: https://china-ceec-tcc.teachable.com/

Az epizódok 15-18 perc hosszúságúak, minden epizódot tudást ellenőrző kvíz követ. A 80%-os vagy e feletti eredményt elérő hallgatók online bizonyítványt kapnak, melyet a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ és a Kínai Kulturális és Turisztikai Minisztérium Budapesti Irodája közösen bocsátanak ki.

"Szeretnénk, ha a tananyag által közvetített ismeretek minél több magyar szakember és diák számára elérhetővé válnának" - hangsúlyozta Vincze Zsuzsa, a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ / Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa.