Online erdei kisokos sorozatot indított a SEFAG

Forrás: turizmus.com

 2020. május 05. 12:54

Saját Facebook-oldalán indított minden pénteken új résszel jelentkező sorozatot természetismereti témákkal a SEFAG Zrt. A sorozat célja az erdőkről és az erdészekről szóló ismeretek bővítése és erősítése.

A Somogy megyei állami erőket gondozó társaság saját közösségi oldalán megosztott témák az erdővel és életközösségével, valamint az erdészeti szakmával kapcsolatos érdekességeket bemutatnak. Az informatív szövegek a társaság által fejlesztett elektronikus tananyaggal együtt segítik több természetismereti tantárgy távoktatását. A szakzsargont mellőző, egyszerű nyelvezetnek köszönhetően az oktató jelleggel készült információk könnyen befogadhatóak – tájékoztatott az erdőgazdaság.

A hétről hétre minden pénteken kikerülő új anyagok segítséget nyújtanak például a turistajelek helyes értelmezéséhez, az ízeltlábúak különböző csoportjainak felfedezéséhez, az erdőben zajló munkák megértéséhez és a SEFAG egyes egységeinek, létesítményeinek megismeréséhez is.

Várják a turistákat a somogyi erdők

Fotó: SEFAG Zrt.

Az erdőgazdaság az ismeretterjesztő sorozatának elindításával egyrészt a természeti és kulturális kincseink iránt érdeklődőknek, másrészt a jelenleg távoktatásban tanuló diákoknak és tanáraiknak szeretne segítséget nyújtani.

Nem ez az első alkalom, hogy a társaság az iskolai tananyagokhoz kapcsolódó, azt kiegészítő és érdekesebbé tevő tudnivalókat oszt meg. Tavaly óta elérhető a somogyi erdő élővilágát, néprajzi és történeti érdekességeit gazdagon illusztrált formában, a magyar mellett angol és horvát nyelven bemutató e-tananyag.

Az erdészetei mellett jelentős turisztikai infrastruktúrával is rendelkező SEFAG Zrt. üzemelteti a háromcsillagos Kardosfa Hotelt, a Zselici Csillagparkot, a Mesztegnyői Erdei Vasutat, a Szilágyi Erdészeti Erdei Iskolát és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpontot.