Online húsvét a szentendrei Skanzennel

Forrás: turizmus.com

 2020. április 11. 14:41

Közösségi média csatornáján tartja meg a szentendrei Skanzen egyik legnépszerűbb és sokéves hagyományra visszatekintő húsvéti programsorozatát, így segítve az otthon töltött idő alatt az ünnepre való hangolódást.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum tájékoztatása szerint az eredeti esemény fellépői és közreműködői, valamint a múzeum munkatársai az online térben üzenetekkel, játékokkal, mesékkel, receptekkel, kézműveskedéssel készülnek erre a három napra – szombattól hétfőig érdekességeket, újdonságokat osztanak meg az intézmény Facebook-oldalának látogatóival.

Az érdeklődők megismerhetnek különleges ünnepikalács-recepteket, megtudhatnak kuriózumokat a húsvéti hagyományokról, lesznek mesék kicsiknek és nagyoknak. Megmutatják, hogyan kell tojást berzselni és írókázni, a család készíthet együtt bárányos ujjjbábot, zokninyulat és sok más játékot.

Várják a látogatók tippjeit, hogyan lehet locsolkodni ebben a rendkívüli helyzetben

Fotó: Skanzen

Hétfőn a locsolás sem marad el, a múzeum karantén locsolóvers-faragó versenyt hirdet és várja a látogatók tippjeit, hogyan locsolkodnak ebben a rendkívüli helyzetben.

A Skanzen ezen a felületen várja a húsvétolókat.