Online húsvéti programok a fertődi Esterházy-kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2021. április 02. 12:09

Online követhető tartalmakat kínál a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-örökség a húsvéti hétvégére. A kastély többek között virtuális látogatásokkal és streamelt koncertekkel segíti az ünnepre való hangolódást.

A fertődi Esterházy-kastély Facebook-oldalán április 2-án, nagypénteken Joseph Haydn A Megváltó hét szava a keresztfán című műve 1787-es fortepiano változatának 6.tétele csendül fel Tóth-Vajna Zsombor régi billentyűshangszer-specialista és karmester előadásában.

Április 3-án, nagyszombaton egy virtuális látogatáson vehetnek részt az érdeklődők a kastély kápolnájában, egy helyszíni, körpanorámás felvétellel. A szakrális tér középpontjában a Félix Leicher által készített oltárkép áll, amely Jézus égi küldetését örökíti meg.

Április 4-étől, húsvétvasárnaptól Händel fő művének, a Messiás című oratóriumnak részletét tekinthetik meg a nézők, az Orfeo Zenekar előadásában Vashegyi György karmester vezényletével. Ezen kívül a Széchényi-mauzóleum oltárképét, Hess Mihály egri festő művét is megismerhetik az érdeklődők. Utóbbit Várkonyi Gábor, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. tudományos igazgatója mutatja be.

esterhazy_husvet

Händel: Messiás, az Orfeo zenekar előadásában, Vashegyi György karmester vezényletével

Fotó: Esterházy-kastély Fotótár

Április 5-én, húsvéthétfőn a fertődi Esterházy-kastély Facebook-oldalán Joseph Haydn egyik legismertebb művének, a Nelson-misének az ünnepnaphoz illeszkedő részletével hangolódhatunk.