Online médiakampányt indított a Bükki Nemzeti Park

Forrás: turizmus.com

 2020. június 23. 11:58

360 fokos filmeken és egyedi hangulatú animációs videókon keresztül mutatja be a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság nemrég megnyitott és most nyitás előtt álló bemutatóhelyeit a Facebook használóinak.

A kampány célja – azon túl, hogy minél több érdeklődőt a természetbe és túrázásra csábítson a vírushelyzet okozta bezártság után – az, hogy a vendégek célzottan az ökoturisztikai bemutatóhelyeken, a felfestett túraútvonalakon és tanösvényeken keresztül fedezzék fel a természet értékeit – tájékoztatott Nagy Júlia, az igazgatóság ökoturisztikai osztályvezetője.

Az igazgatóság munkatársai az elmúlt hetekben gyakran találkoztak azzal a problémával, hogy a látogatók védett, fokozottan védett területeket kerestek fel túráik során. Több alkalommal szembesültek azzal is, hogy a látogatók védett növényeket tapostak le, vagy éppen megzavarták a madarak költését. Az igazgatóság a természet védelmében azt szeretné, ha a vendégek betartanák a természetjárás szabályait – ezért is alakította ki színes tanösvényhálózatát, valamint a bemutatóhelyeit, ahol időről időre szakvezetések és tematikus túrák várják az érdeklődőket.

Elsőként az Ipolytarnóci Ősmaradványok Facebook-oldalán jelent meg egy animáció a 17 millió évvel ezelőtt a területen élő állatokról, amit ugyanitt egy 360 fokos videó követett, amely a természet változását mutatja be a madarak szemével az érdeklődőknek. A népszerűsítő program azonban nem áll meg itt, hiszen egymás után teszik közzé a szilvásváradi, lillafüredi és mátrafüredi bemutatóhelyekről készülő, 360 fokos filmeket az igazgatóság Facebook-oldalán. A videókból megismerhetjük majd a 2020 nyarán nyitó hollókői Natura2000 interaktív kiállítást, valamint a mátrafüredi Harkály Házat is, amelynek meghirdetett túrái már az elmúlt hetekben új programlehetőséget kínáltak a Mátrába érkezőknek.

Az élmények bemutatásán túl a környezettudatosság, biztonság és fenntarthatóság érdekében a videókhoz kapcsolódó Facebook-posztokban arra is felhívja az igazgatóság a figyelmet, hogy a vendégek lehetőség szerint online vásárolják meg a belépőjüket a bemutatóhelyekre.

Az eddig megjelent filmek itt tekinthetők meg.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.