Online programsorozat a Várkert Bazárban

Forrás: turizmus.com

 2020. április 06. 11:24

A Várkert Bazár a kialakult rendkívüli helyzetben digitális programsorozatot indít #várkertonline néven a közönségnek.

A korlátozások ideje alatt mindenki az otthona kényelmében és biztonságában élvezheti a kulturális intézmény sokszínű kínálatát a Facebookon, a Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján.

Nem áll meg az élet a Várkert Bazárban

Fotó: 123rf.com

A tavaszi programsorozat a korábbi évek hagyományaihoz híven a húsvét köré szerveződik.

Az első saját tartalom virágvasárnap indult és húsvéthétfőig tart: Gryllus Dániel, a Kossuth-díjas Kaláka együttes alapítója adja elő Lackfi Jánossal közösen írott dalait, amelyet a Várkert Bazár Facebook-oldalán április 5–13. között minden este 19 órától lehet követni.

A húsvéti online programok között lesznek kézműves foglalkozások és zenei tartalmak is, többek között Csík János és a Mezzo, a Muzsikás Együttes és a Kolompos Együttes felvételeit élvezheti majd mindenki az otthonában.

Az otthoni ünnepi készülődéshez hasznos tippeket ad majd április 5. és 13. között a Várkert Bazár Facebook-oldalán naponta jelentkező kézműves foglalkozás. Lesz például tojásfestés, kosárka- és ajtódíszkészítés olyan alapanyagokból, amelyeket mindenki megtalálhat saját otthonában.

A zene mellett az irodalom is fontos szerephez jut, rendszeresen jelentkezik a Várkert Irodalom a megszokott eseményekkel, csak ezúttal online:

  • A két szerkesztő, Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna József Attila-díjas író minden héten kedden 16 órakor jelentkező könyvajánló-sorozatot indítottak #énésakönyvem címmel.
  • Aposztróf élő havi egy alkalommal lesz az eredeti tematika szerint ismert művészek bejelentkezésével Juhász Anna vezetésével, április 21-én Petőfi-estet láthatnak a nézők.
  • Jajj, írni kell! – Ugron Zsolna kéthetente szerdán jelentkezik.

 

A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján érhető el.