Online rendezik meg idén a Múzeumok Éjszakáját

Forrás: MTI

 2020. június 23. 18:00

Június 27-én filmekkel, nyereményjátékkal és kvízzel is várják a látogatókat a múzeumok a virtuális térben.

A koronavírus-járvány által okozott rendkívüli állapotok miatt a több hónapos előkészítést igénylő hagyományos Múzeumok Éjszakája program elmarad, ám a kulturális intézmények többsége virtuális programokkal és látnivalókkal kompenzálja a zárvatartás több hónapos időszakát. A tavaly mintegy 400 ezer látogatót vonzó rendezvény most hétvégén rendhagyó programokat kínál számos izgalmas elemmel – közölték a szervezők.

Az idei online program fő eleme a muzej.hu oldalon található kvízjáték, amelyben a múzeumok szerelmesei játékos formában tehetnek virtuális sétát hazai közgyűjteményeinkben. A résztvevők minél több helyes választ adnak a tizenöt kérdéses kvízjátékban, annál nagyobb eséllyel pályázhatnak az értékes nyeremények egyikére.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum programján 2015-ben

Fotó: Facebook

A programsorozat Facebook-oldalán már a hétvégét megelőző napokban elérhetőek lesznek a magyar múzeumok lenyűgöző kincseit, érdekességeit bemutató kisfilmek, kulisszatitkokat eláruló posztok, valamint a múzeumok egyénileg szervezett programjait népszerűsítő bejegyzések. Szintén a június 27-i kvízt megelőzően indult el a hivatalos Facebook-oldalon az a nyereményjáték, amelyen mindenki részt vehet az elmúlt évek valamelyik Múzeumok Éjszakáján készült helyszíni fotójával.
A kvíz-, illetve a fotókomment-játék nyertesei múzeumi belépőkkel, értékes élménycsomaggal, sporttörténeti relikviával gazdagodhatnak.
A közlemény kiemeli: a Múzeumok Éjszakája Facebook-oldala a rendezvényt követő hetekben is jelentkezik a magyar múzeumokat népszerűsítő bejegyzésekkel.
Az idei online esemény során több mint száz hazai intézmény anyagai és terei tűnnek fel valamilyen formában a virtuális térben. Ezzel is arra igyekeznek sarkallni a nagyközönséget, hogy bár ezen a nyáron nem mehetnek éjszaka a múzeumokba, a járványügyi korlátozások feloldásának köszönhetően napközben ismét bármikor meglátogathatják közgyűjteményeket – hangsúlyozza a közlemény.
A korábbi évekhez hasonlóan az idei rendhagyó Múzeumok Éjszakája fő szervezője is az Emberi Erőforrások Minisztériuma.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.