Online study tourt tartottak a Várnegyedben

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 06. 16:21

A vírushelyzet miatti utazási korlátozásokra való tekintettel a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) innovatív módon, élő online study tourt szervezett a főváros iránt érdeklődő külföldi utazásszervezők részére a Behind Budapest közreműködésével.

A BFTK Nonprofit Kft. szervezésében augusztus 5-én mintegy negyven külföldi MICE-fókuszú, főként brit és indiai utazásszervező járhatta be a Várnegyed egy kicsiny szeletét otthonról vagy az irodájában ülve.

A Behind Budapest alapító-idegenvezetője, Marót Ádám a Halászbástyától induló, egyórás study tour során nemcsak vezette a túrát, hanem a résztvevők által feltett turisztikai, aktuális utazási kérdésekre is választ adott. Jelenleg a BFTK a budai Várban és annak közvetlen környékén közel húsz Budapest Card partnerrel működik együtt, akikről szintén hasznos információkkal gazdagodott a közönség, amely a túra végén egy virtuális gasztroélménnyel is gazdagodhatott – adja hírül a BFTK közleménye.

A budai Várban és annak közvetlen környékén a BFTK jelenleg közel húsz Budapest Card partnerrel működik együtt

Fotó: Marót Ádám / Behind Budapest

Az online streaming technikával megvalósult study tour egyik célja volt platformot biztosítani Budapest kulturális és turisztikai értékeinek bemutatásához, továbbá az, hogy a résztvevők az élményen felül első kézből élőben tehessék fel szakmai kérdéseiket Budapesttel kapcsolatban.

A 60 percesre tervezett tanulmányutak alkalmával a túravezető és a szervező-moderátor – Szabó Dániel BFTK piacmenedzser – közösen viszik a programot, igény esetén a szót egymásnak átadva a kérdések jellegétől függően.

A study tour hozadékaként a turizmus tényleges újraindulását követően a résztvevőktől MICE- és leisure-csoportokat, médiamegjelenéseket, új Budapest Card viszonteladói partnereket vár a szervező.

A célkitűzések között szerepel továbbá, hogy Budapestet mint új desztinációt az irodák felvegyék kínálatukba, a BFTK piaci tevékenységének és az idegenvezető munkájának köszönhetően – zárul a közlemény.