Online tartalmat kínál négy pécsi kulturális intézmény

Forrás: MTI

 2020. március 26. 16:28

A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok zenekar, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház együttműködésében a négy intézmény saját online tartalmai mellett a résztvevő intézményekét is megosztja az érdeklődőkkel közösségi felületein.

Az intézmények célja, hogy a kulturális tartalmakat minél szélesebb körben elérhetővé tegyék, és az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhessenek el online felületeiken.

Ezeket a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek egyebek mellett a Facebookon.

Az egyik közreműködő intézmény, a Pécsi Nemzeti Színház épülete

Fotó: Wikimedia Commons

A Pécsi Nemzeti Színház társulata a költészet napja alkalmából videósorozattal készül: a színművészek kedvenc verseiket mondják el, a felvételeket pedig április 11-ig folyamatosan közzéteszik a teátrum weboldalán, közösségi oldalán és YouTube-csatornáján.

A Bóbita Bábszínház szombatonként délután négy órától egy-egy bábelőadást tesz közzé közösségi oldalán, melyek egy héten át tekinthetőek meg; március 28-án a Bagolykisasszony meséje című darab látható majd.

A Pannon Filharmonikusok a zenekar Facebook-oldalán és weboldalán enged bepillantást a zene világába. A zenekar egy különleges nyereményjátékra is hívja az érdeklődőket, továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örök érvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára.

A Pécsi Harmadik Színház saját weboldalán, valamint közösségi oldalán és YouTube-csatornáján március 28-tól minden hétvégén bemutatja produkcióját; az első előadás az „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) című színpadi játék lesz.