Itt az első magyar online világkoncert az üres Budapest Arénából

Forrás: turizmus.com

 2020. december 30. 19:52

A Havasi-produkció által rendezett első magyar online világkoncertet közel 80 országba közvetítették az üres Budapest Sportarénából december 29-én.

A HAVASI Symphonic már eddig is számos rekordot ért el: a világ leglátványosabb zongorashow-jaként számon tartott koncertet eddig több mint félmillióan látták és hallották világszerte. A show az elmúlt években bejárta a világ legfontosabb arénáit és koncerthelyszíneit, bemutatták többek között a berlini Mercedes-Benz Arénában, a New York-i Carnegie Hallban és a Sydney-i Operaházban is, majd 2019-ben első magyar produkcióként hódította meg a londoni Wembley Arénát – írták az eseményről beszámoló közleményben.

A koronavírus-világjárvány miatt azonban idén az online térben kellett újszerűt és világszínvonalút létrehoznia a produkciónak, így megrendezték az első magyar online világkoncertet a hatályos kormányrendeletek betartásával, szigorú biztonsági intézkedések mellett.

A Papp László Budapest Sportarénát kifejezetten az online világkoncertre alakították át

Fotó: HAVASI Entertainment

A rendezvénytechnikáért felelős Visual Europe Production 30 kamerával, tökéletes kép- és hangminőségben közvetítette az eseményt a kifejezetten erre az alkalomra átalakított Papp László Budapest Sportarénából. A közvetítésbe egyidejűleg közel 80 országból kapcsolódhatott be a közönség. A monumentális látvány részeként az üres aréna az elrendezésnek köszönhetően szinte teljes hosszában egy nemzetközi viszonylatban is egyedi, 60 méter széles színpaddá alakult át.

A zongorashow különlegességét a látvány mellett a repertoár adta. Havasi Balázs a karantén alatt egyedülálló, eddig soha nem hallott zenei tételeket hozott létre.

Az egységet szimbolizálva közösen álltak színpadra különböző zenei műfajok művelői, a klasszikus zenészeket Havasi Balázs és egy vonóskar, a rockzenészeket Kiss Endi, a Hooligans dobosa, a népzenészeket Pál István Szalonna és Bandája, míg a világzenészeket Szirtes Edina Mókus képviselte.