Opatija mesebeli képeskönyvvé változik adventkor

Forrás: turizmus.com

 2022. november 29. 18:28

A legszebb advent a tenger mellett – a varázslatos hangulatú Opatijai Advent Európa legnépszerűbb ünnepi rendezvényei közé tartozik. A romantikus város télen is kihagyhatatlan úti cél.

Amikor hópelyhek ereszkednek le a tenger hullámaira, fények százezrei világítják meg varázslatosan a város utcáit és történelmi parkjait, amikor az ünnepi különlegességek, csábító desszertek, a forralt bor és a tea megmelengeti a testet, az élő zene hangjai és a társasági élet meghitt, vidám pillanatai betöltik a szívet, mind annak a jele, hogy részese lett Opatijában (Abbáziában) a legszebb adventnek.

Óriás diótörők „őrködnek” piros egyenruhájukban

Fotó: Vasja Pinzovski

A közel két évszázada Európa egyik kedvenc üdülőhelyeként számon tartott tengerparti város decemberben és januárban lenyűgöző képeskönyvvé változik. Időtlen szépsége a téli hónapokban különlegesen jut kifejezésre. Óriás diótörők „őrködnek” piros egyenruhájukban, jégpálya csillog pár lépésre a tengertől, számos kiállítás, zenei és színpadi rendezvény várja a látogatókat, karácsonyi énekek kísérik a romantikus sétákra indulókat a gyönyörű fénydíszek és lámpások által megvilágított évszázados utcák, terek és öreg ciprusok között, mindez része annak a varázslatos hangulatnak, amely az Opatijai Adventet az egyik kihagyhatatlan téli eseménnyé teszi.

Az ünnep varázsa a város minden szegletét áthatja

Fotó: Petar Kurschner Jr

Az ünnep varázsa a város minden szegletét áthatja, november 25. és  január 8. között pedig számos helyszín különleges programoknak ad otthont: helyi lakosok hagyományos találkozóhelyekének számító városi piac, Volosko, a festői szépségű halászfalu, mely kiváló éttermeiről ismert, a jégpályává változó Nyári Színpad, a híres Lungomare tengerparti sétány... Az események központi helyszínének a Juraj Šporer Művészeti Pavilon előtti, szépen feldíszített park ad otthont, ahol élő zene mellett élvezhetjük a varázslatos estéket, a jó társaságot és a kiváló vendéglátást.

A park fái is ünnepi fényárban úsznak

Fotó: Anton Unkovic

Az Opatijai Advent már több százezer látogató szívét meghódította, valamint rangos díjakat is elnyert – többek között bekerült Európa legjobb adventi programjai közé, magát a várost pedig az egyik legszebben feldíszített adventi úti célnak nyilvánították.

Íme egy kis virtuális kedvcsináló az Opatijai Adventhez.