Orfűn újévkor indul a strandszezon

Forrás: turizmus.com

 2021. december 29. 20:56

Orfűt elsősorban vízparti úti célként tartják számon. A legbátrabbak már az év első napján, január 1-jén megkezdhetik a strandszezont.

A Húsz22 Jeges Újévi Csobbanás résztvevői – ahogy minden évben – 2022. január 1-jén 11 órakor ezúttal is összegyűlnek, hogy együtt köszöntsék az új esztendőt egy közös jeges merüléssel. A legbátrabbak gumikacsákkal, matracokkal, vicces jelmezekkel felszerelkezve mártóznak meg a Pécsi-tó vizében, a kevésbé vakmerőek pedig a tó partjáról figyelhetik a strandolókat. A szervezők ígérete szerint, ha vastag a jég, akkor sem futamodnak meg, hanem léket vágnak a tó jegén. A frissítő fürdőzés után most is forró ital és friss pogácsa várja a csobbanókat a Szomjas Vándor büfénél.

Ilyen vidám hangulatban zajlik a Jeges Újévi Csobbanás a Pécsi-tónál

Fotó: Orfűi Turisztikai Egyesület

A Jeges Újévi Csobbanás évről évre egyre népszerűbb, azonban a vírushelyzetre való tekintettel – az elmúlt évektől eltérően – most nincs lehetőség előnevezésre, pólóátvételre, valamint közös főzésre. A szervezők kérnek minden csobbanót és érdeklődőt, hogy kerüljék a tömörülést a helyszínen. További információk a Jeges Újévi Csobbanás Facebook-eseményénél érhetők el.