Óriásbábos felvonulás és hajós fröccstúra is lesz a Szekszárdi Szüreti Napokon

Forrás: MTI

 2023. szeptember 08. 18:11

Csaknem negyven színpadi produkció, koncertek, színházi előadások, kiállítások, borudvar várja a közönséget szeptember 14-17. között az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, a tolnai megyeszékhely legnagyobb kulturális, bor- és gasztronómiai fesztiválján.

Mint azt Berlinger Attila, a rendező Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója a programot ismertető sajtótájékoztatón elmondta, a Béla király téren 39 színpadi produkciót láthat a közönség. Ott épül fel a borudvar, ahol 15 pavilonban 28 szekszárdi, két tolnai borvidéki pincészet és két pálinkaház borait, párlatait kóstolhatják meg a vendégek, az ízek utcájában pedig öt szekszárdi étterem kínál ételeket.

A fesztivált megelőző két napon is lesznek programok: kedden Egy fürt Szekszárd címmel alkotóművészeti kiállítás nyílik a kulturális központban, szerdán a Fitos Dezső Társulat lép fel a cigány mesterségeket bemutató, Taven Baxtale című táncszínházi előadásával.

Csütörtökön – a fesztivál történetében már hagyományosan – A szeretet lángja címmel "mássággal és segítséggel élők" lépnek színpadra.

A borudvarban 15 pavilonban lehet borokat és párlatokat kóstolni

Fotó: szekszardagora.hu

Az esemény négy napja alatt a Béla király téren mások mellett koncertet ad a Group'n'Swing, a manouche swinget játszó Cannaro, a Budapest Jazz Orchestra, a Cimbaliband, a Bogyiszlói zenekar, Kovács Kati, valamint a hip-hopot és funkyt képviselő Origamies. A piactéri színpadon többek között a Takács Tamás Blues Band, a Pokolgép revival Totális Metál, valamint ByeAlex és a Slepp játszik.
Az egyik leglátványosabb program a szombati szüreti menet lesz Szekszárd belvárosában. A felvonuláson több százan, néptáncosok, civil szervezetek tagjai vonulnak fel óriásbábok, fogatok kíséretében.

Szeptember 15-én a fesztivál kísérőrendezvénye lesz a Kerékpárosbarát Szekszárd elnevezésű program, amely Mystery Gang koncerttel zárul, másnap pedig keselyűsi kerékpártúrával folytatódik. Szintén a szüreti napokhoz csatlakozik a LapáTolna Fröccstúra a tolnai Holt-Dunán, a hat kilométeres sárkányhajó-utazás állomásain a résztvevők szekszárdi borokat kóstolhatnak.