Óriási ruhaszobrokkal hökkenti meg látogatóit a keszthelyi kastélykert

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 17. 09:58

Meghökkentő méretű női ruhaszobrokat csodálhatnak meg a Helikon Kastélymúzeum előkertjében a látogatók a hónap végéig.

Az interaktív környezetbe helyezett szabadtéri kiállítás – amelynek látogatói akár meg is érinthetik a műalkotásokat – esztétikai megjelenésük mellett arra is ráirányítják a figyelmet,  hogy többek közt takarófóliából, szigetelőanyagból vagy akár konyhai mosogatószivacsból készült ruhát is magukra ölthetnének a mai hölgyek.

Az újrahasznosított anyagokból készült különleges viseleteken ugyanakkor a magyar hagyományok is tetten érhetőek, a madár, a matyó minta, a rózsa, a szív vagy a mézeskalács is felfedezhető.

Az alkotók a magyar hagyományokból merítettek a ruhaszobrokhoz

Fotó: Facebook / Helikon Kastélymúzeum

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének (MKISZ) jóvoltából nyílt keszthelyi tárlaton 25 darab, 3 méternél is magasabb alkotást csodálható meg. Az ötletgazdák már tavaly nyáron is nagy sikert arattak a ruhaszobrokkal Keszthelyen, így nem volt kérdéses a visszatérés.

Augusztus 28-ig tekinthető meg a különleges szabadtéri tárlat

Fotó: Facebook / Helikon Kastélymúzeum

A kiállítás kurátora Simonffy Márta, a MKISZ elnöke, a látottak által keltett élmény Bányász Judit, Bodnár Enikő, Csegöldi Erika, Farkas Imola, Földi Kinga, Latin Anna, Marosi Kriszta, Molnár Mária Virág, Nádasdi Katalin, Nyíri Katalin és Szűcs Blanka képző, illetve iparművészeknek köszönhető.

A ruhakompozíciók újrahasznosításból is "leckét adnak"

Fotó: Facebook / Helikon Kastélymúzeum

Az ingyenesen látogatható kiállítás augusztus 28-ig tekinthető meg a kastélykert nyitvatartása idején.