Óriáskerék a pláza tetején

Forrás: turizmus.com

 2019. április 24. 10:27

A T1 Mall of Tallin az első bevásárlóközpont Európában, ahol egy óriáskerék magasodik a tetőn. Az észt főváros új turisztikai látványossága 120 méteres tengerszint feletti magasságba röpíti a látogatókat.

„Egy régi álom vált ezzel valóra. Büszkék vagyunk rá, hogy átadhattuk a Skywheelját, amely újrarajzolja fővárosunk sziluettjét. A belföldi közönség pozitívan reagált a létesítményre és nagy érdeklődést mutat a projekt iránt. Örülünk, hogy a tallinniak értékelik, hogy megvalósítottuk ezt a merész kezdeményezést”– jelentette ki Allan Remmelkoor, a bevásárlóközpont vezérigazgatója egy sajtóközleményben. Alar Kajari, a Skyparkot üzemeltető cég vezetője reméli, hogy az óriáskerék nemcsak a bevásárlóközpont látogatóit vonzza majd, hanem hozzájárul a Tallinn iránti turisztikai érdeklődés fokozásához. „Bízunk benne, hogy az óriáskerék főként családokat csábít majd Tallinnba, akik nemcsak egy éjszakát töltenek majd itt, hanem hosszabb ideig maradnak” – tette hozzá.

Az óriáskerék újrarajzolja a város sziluettjét

Fotó: visitestonia.com

A Tallinn Skywheelja, vagy ha úgy tetszik, a Tallinn Eye, minden nap 10–22 között tart nyitva tart. Egy kör megtétele 12 percig tart, és 10 euróba kerül.

Észtország az utóbbi években egyre népszerűbb turisztikai célpont, és nemcsak a Baltikumból, valamint a szomszédos skandináv országokból érkezők tartják újabban vonzónak.