Örömzenélés és zenei fesztivál Gyulakeszin

Forrás: turizmus.com

 2018. május 25. 13:11

Július 7-én lesz az idei Csigó Art Fest nyitó rendezvénye a Pro Arte Művészeti Galéria és Szalonban. A rendezvénysorozat idén augusztus 16-ig tart.

Bartunek Katalin iparművész, a fesztivál művészeti vezetője megnyitója után Mozart operaáriákkal folytatódik az este. A neves operaénekesek produkciója után július 8-án tárlatvezetés és filmvetítés várja az érdeklődőket. Július 14-én tartják meg a Klassz a pARTon – zongorakoncertet, amikor Chopin és a bécsi klasszikusok műveiből összeállított koncertet hallgathatunk Kovács Gergely zongoraművész előadásában, borkóstolóval egybekötve. A koncertre a belépés ingyenes.

A több  mint egy hónapig tartó Csigó Art Fest másik nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényére július 20-án kerül sor, ekkor a Jávorkai duó előadásában hallgathatunk válogatást klasszikus virtuóz vonós művekből, melyet szintén borkóstoló kísér.

Pillanatfelvétel Gyulakesziről

Fotó: turizmus.com

Spanyol táncokat és a tangó történetét is felidéző zeneműveket ad elő július 28-án Büttner Orsolya hegedűművész és Straub Tamás gitárművész. Augusztus 4-én Romantikus klasszikusok címmel ad koncertet Csermák Éva hegedűművész és Faddi Sarolta zongoraművész. Csermák Éva koncertszervezőként és a Balaton-felvidék szerelmeseként, már több mint tizenöt éve járul hozzá a térség komolyzenei életének magas színvonalú, minőségi eseményeihez.

Nagy sikerre számíthat a Padam című sanzonest augusztus 10-én, amikor Edith Piaf emlékét idéző koncertet hallgathat a közönség Kárász Eszter és művészvendégei előadásában.  Augusztus 13-án Nyáresti örömzene címmel Váczi Eszter a bécsi The Dream Makers dzsessz kvartettel együtt lép fel a koncertsorozaton.

Zárókoncertként augusztus 16-án közkívánatra lép fel ismét a Csigó Malom műemléképületében St. Martin szaxofon és pánsíp művész, színész-énekes fiával, Szentmártoni Normannal.

A rendezvénysorozat ideje alatt megtekinthetők R. Törley Mária szobrászművész kisplasztikái, valamint G. Heller Zsuzsa keramikus- szobrászművész alkotásai.