Több százmilliós turisztikai fejlesztés zárul le Orosháza-Gyopárosfürdőn

Forrás: MTI

 2023. december 19. 10:18

December végéig lezárul Orosháza Gyopárosfürdő városrészének turisztikai célú fejlesztése, amelyre az önkormányzat több mint 825 millió forint támogatást nyert el.

A gyopárosi tórendszer és a mellette található fürdő régóta sok turistát vonz a csaknem 26 ezer lakosú, Békés vármegyei városba.

Az önkormányzat közleménye szerint a bő egy évig tartó fejlesztés során az Alföld Gyöngye Hotel mellett található körépületben játszóházat, kávézót alakítottak ki, megújult a fürdő előtti tér, a Fasor utcai parkerdőben pedig egy tematikus, Gyopárka tündér meséjén alapuló játszótér épült.

A gyopárosi tórendszer és a fürdő környéke is megújult

Fotó: gyoparosistrand.hu

 

Megújult és térkőburkolatot kapott a tó melletti kavicsos sétány, amely mellett kialakítottak egy rekortán burkolatú futópályát is. Épült továbbá egy turisztikai indítóállomás és egy ajándékbolt a Kisvasút utcában.

A beruházásra az önkormányzat 2018-ban 650 millió forint uniós támogatást, majd 2022 őszén több mint 170 millió forint többlettámogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keret terhére, további ötmillió forintot pedig a Gazdaság-újraindítási Alapból nyert el.