Orosz, ukrán, moldáv roham Szoboszlón

Forrás: turizmus.com

 2019. november 13. 14:28

Közzétette az idei első kilenc hónap forgalmi adatait a hajdúszoboszlói polgármesteri hivatal. Ebből kiderül, hogy a belföldi forgalom enyhe csökkenését a külföldiek sikeresen tudták kompenzálni.

Az önkormányzati adóhatóság összesítése alapján az idei év első kilenc hónapjában a belföldi vendégszám 1%-kal nőtt, ugyanakkor a vendégéjszakák száma 1,9%-kal csökkent.

 

Ezzel szemben a külföldi vendégszám 5,6%-kal, a vendégéjszakák száma pedig 3,8%-kal emelkedett.

A részleteket figyelve megállapítható, hogy az egyre fontosabb orosz, ukrán, moldáv piac továbbra is kétszámjegyű növekedést tud felmutatni a városi szállodákban, és ami még fontosabb, hogy megjelenésük nem elsősorban a nyári főszezonra összpontosul.

Októberben majdnem annyi volt az ukrán vendégéjszakák száma, mint az éllovas román éjszakáké Hajdúszoboszlón, nemhiába hallhatunk egyre több szláv szót az utcákat járva ősszel is – állapítja meg az elemzés.

A külföldi forgalom erősödése révén összességében 0,7%-kal nőtt a város szállodáiban eltöltött vendégéjszakák száma.

Egyre népszerűbb a külföldiek körében a fürdőváros

Fotó: Hajdúszoboszló

A szállodákat tekintve fontos eredmény, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség közlése szerint már nincs olyan hajdúszoboszlói szálloda, amelyik ne regisztrált volna be az NTAK rendszerébe.

Kapcsolódó cikkek

Czeglédi Gyula új szerepben

2019. október 25.