Orrszarvú- és zsiráfházat építenek a győri állatkertben

Forrás: Magyar Építők

 2018. június 21. 14:15

A Xántus János Állatkertben több mint 2 milliárd forint beruházás valósul meg a következő két évben, most egy 400 millió forintos részprojekt indult el.

A Modern városok programban megvalósuló beruházás során a győri állatkert most új fogadóépületet és orrszarvúházat kap, a zsiráfok házát pedig kibővítik a fejlesztés jövő tavaszig elkészülő első részében. Az új beléptetőrészt afrikai stílusban alakítják ki három helyiséggel és ajándékbolttal. A kibővülő zsiráfház mellett felépülő orrszarvúházban az elképzelések szerint öt keskenyszájú orrszarvút helyeznek el – mondta Andréka György igazgató. A zsiráfház kibővítésére azért van lehetőség, mert az állatkert nemrég három hektárral növelhette területét.

Andréka György, a győri állatkert igazgatója

Fotó: magyarepitok.hu

Jelenleg mintegy 150 ezren keresik fel évente a Xantus János Állatkertet, a fejlesztéssel ez a szám várhatóan növekedni fog – fejtette ki Borkai Zsolt polgármester. Az intézmény a 2021-ig megvalósuló projektsorozatban a tervek szerint majomházat, Közép-Ázsia-bemutatóközpontot, fóka- és pingvinbemutató épületet, elefántházat, valamint állategészségügyi központot is kap.