Országimázs tokaji borokkal Észak-Amerikában és Kanadában

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. március 17. 20:05

Magyarország bor- és gasztronómiai kultúrája, adottságai, a sokszínű kínálat nagyszerű alapot biztosítanak a turizmus számára. A bor és gasztronómia szerves része Magyarország arculatának és kommunikálni kívánt erősségeinek.

A Magyar Turizmus Zrt. következő hároméves stratégiája szerint a magyar turisztikai célpontok, a magyar gasztronómia és a magyar agrártermékek közös népszerűsítése a célravezető. Az észak-amerikai piacon és Kanadában generált média-megjelenések és a tokaji borról készült új reklámfilm hatékonyan szolgálják ezeket a célkitűzéseket.

A világ következő nyolc „nagy" borrégiójáról ír a tekintélyes Bloomberg Business on-line, első helyen kiemelve a Tokaji borrégiót. A Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete tavaly vette fel a kapcsolatot a Bloomberg társasággal. A 73 országban, 192 helyszínen 15 500 alkalmazottat foglalkoztató vállalat több mint 320 ezer előfizetőnek szolgáltat valós idejű pénzügyi információkat a világon. A Bloomberg News hírügynökség napi 5000 híre több mint 60 országba jut el, a Bloomberg Televíziós hálózat 340 millió otthonban érhető el világszerte, a Bloomberg Markets Magazin terjesztési példányszáma 375 ezer, a Bloomberg Businessweek-é pedig 980 ezer. A Bloomberg.com és Businessweek.com oldalakat több 24 millióan látogatják havonta. A Tokaji borrégió kiemelt megjelentetése tehát rendkívüli hírértékkel bír ezen az oldalon.


A magyar borral, és a tokaji borvidékkel a Bloomberg Pursuits Magazine is foglalkozik a közeljövőben.

A cikk itt olvasható: http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-02-23/the-world-s-next-big-wine-regions

Szintén a tokaji borokat népszerűsíti az az angol nyelvű film, amely olyan neves pincészetek és vendéglátóhelyek összefogásával készült, mint az Első Mádi Borház, a Szent Tamás Pincészet, a Szepsy Pince, a Patrícius Borház, a Gusteau Kulináris Élményműhely, az Anyukám Mondta Étterem és az Andrássy Rezidencia. A Youtube videómegosztó portálon közzétett film három pillérre épül: a borvidék legmegbízhatóbb, kimagasló minőségű borkészítés mellett elkötelezett borászatainak és legjobb borainak/borkülönlegességeinek bemutatása; a helyi gasztronómia: hagyományos és kevésbé hagyományos magyar ételek tokaji borokkal történő párosítása; valamint történelmi, kulturális látványosságok és szabadidős programok. Terjesztését különböző hazai és észak-amerikai on-line felületeken, valamint kanadai és amerikai gasztronómiai csatornákon tervezik. A promócióba a Magyar Turizmus Zrt. New York-i képviselete is bekapcsolódik a saját csatornái segítségével.

Link az 1 perces bemutató verzióhoz: https://www.youtube.com/watch?v=uXb5unZ_0i8

Link a 26 perces filmhez: https://www.youtube.com/watch?v=KdKhjVhSFJg

Fontos megmutatni, hogy a hagyományos, a külföldiek által korábban ismert magyaros ízvilág újraértelmezhető a jelen gasztronómiai trendek tükrében is, és a magyar gasztronómia és bor ebben is – mint annyi más területen - képes felvenni a versenyt a nemzetközi mezőnnyel. A fiatal és középkorú, képzett borfogyasztó réteg megszólításával a Magyar Turizmus Zrt. célja, hogy a borfogyasztás összekapcsolódjon az utazással. A gasztronómiai és borfesztiválok meglátogatása ma már önálló utazási motiváció is lehet.