Országos Tourinform-találkozó Gyulán

Forrás: turizmus.com

 2016. május 25. 15:13

A Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében idén Gyulán rendezték meg az idei első országos Tourinform-találkozót a több mint 120 Tourinform-iroda vezetőinek. Az összejövetelre szakmai konferencia keretében került sor május 24-én.

Az eseményen a résztvevőknek a szakmai prezentációkon túlmenően lehetőségük nyílt szakmai tapasztalataikat megosztani egymással.

A rendezvényen Katona Ilona, a Magyar Turisztikai Ügynökség regionális marketing igazgatója, valamint Komoróczki Alíz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket majd bepillantást adtak a régióban és városukban végzett szakmai munkájukba. Ezt követően Kovács Györgyi, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. Budapest Kártya Divízió vezetője adott tájékoztatást a Belföldi Fókuszú Budapest Kártya bevezetéséről. A program további részében Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség belföldi igazgatója összevetette a hazai hálózat működését az turisztikai információs rendszer nemzetközi gyakorlatával, majd dr. Bocsi Andrea, a társaság Projekt Iroda vezetője számolt be a Tourinform hálózat aktualitásairól.

 

A szakmai konferencia keretében Mártonné Máthé Kinga belföldi igazgató átadta a társaság elismerését a hálózatban 5, 10, 15 és 20 éve működő irodák vezetői részére, valamint a Tourinform Szövetséggel közösen gratuláltak a 2015. év díjazottjainak, az Év Tourinformátora díj aranyérmesének, Liptákné Juhász Anikónak Vásárosnaményból és ezüstérmesének, Szabó Renátának Veszprémből, továbbá az Év TDM menedzserének, Máyerné Bocska Ágnesnek Kaposvárról.

A konferenciát a Tourinform Szövetség közgyűlése zárta.

A Tourinform szolgálat Magyarországon már több mint 30 éve nyújt hiteles információkat a bel-, illetve külföldi turistáknak, ezzel erősítve biztonságérzetüket az idegen környezetben. Az első iroda 1981-ben kezdte meg működését, az országos hálózat kiépítése 1992-ben kezdődött. A Tourinform-irodák a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben, önkormányzatok, illetve TDM-szervezetek finanszírozásában működnek.

Az évente több mint 1,5 millió vendéget kiszolgáló Tourinform-irodák információikkal forgalmat generálnak, ami a vállalkozók bevételeiben realizálódik, így az irodák tevékenysége közvetve jelentősen hozzájárul az állami turisztikai bevételekhez.

 

A Tourinform-irodák feladatai:

-              turisztikai információs egységként részei a magyarországi turisztikai információs hálózatnak;

-              vendégszolgálati iroda szerepét látják el a településen, a kistérségben;

-              turisztikai információkkal látják el a területükre érkezőket szóban és írásban, versenysemleges módon közvetítik a szolgáltatók belföldi kínálatát;

-              naprakészen tartják a NETA (Nemzeti Turisztikai Adatbázis) adatgyűjtő területükhöz tartozó adatait;

-              kulcsszerepet töltenek be a települési, térségi turisztikai marketing gyakorlati megvalósításában a fenntartó által meghatározott követelmények szerint (kiadványok kiadása, útikalauzok, eseménynaptár, programfüzetek, szállásjegyzékek, kiállítás- és rendezvényszervezés stb.)