Országszerte több száz ingyenes programot kínál az Európai Sporthét

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 22. 12:41

Az ősz beköszöntével sem kell lemondanunk a mozgásban gazdag, aktív programokról, hiszen újra itt van Európa legnagyobb szabadidősport eseménysorozata, az Európai Sporthét.

A Magyar Szabadidősport Szövetség felhívására több száz ingyenes és kedvezményes sportprogramhoz lehet országszerte csatlakozni a #BeActive mottó jegyében.

A testmozgás a fizikai és a lelki egészségünkre is nagyon pozitív hatással van, ennek ellenére a szürke hétköznapokban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az aktív életmód fontosságáról. Az Európai Bizottság által 2015-ben életre hívott Európai Sporthét és a hozzá kapcsolódó #BeActive kampány célja, hogy kitörjünk a komfortzónánkból, egy héten keresztül sportos élményekkel töltődjünk fel és ennek hatására a későbbiekben is minél aktívabb életet éljünk.

Szeptember 23. és 30. között Európa-szerte temérdek nyitott sportesemény lesz elérhető, amire szükség is van, hiszen a legfrissebb Eurobarometer kutatások szerint az európai lakosság mindössze 38%-a sportol legalább hetente egyszer, míg 45 %-a egyáltalán nem végez fizikai aktivitást.

Magyarország is aktivizálódik, és közel 500 ingyenes program segítségével élhetjük át, hogy mozgás az egyik legjobb örömforrás. A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) felhívására megmozdulnak a hazai fitneszklubok, sportegyesületek, munkahelyek, iskolák, egyetemek, gyógyfürdők, és helyi közösségek is izgalmas programokkal készülnek.

„Számunkra a Sporthét a mozgás ünnepe, és extra motivációt jelent, hogy velünk együtt egész Európa megmozdul” – nyilatkozta Czene Attila, a MASPORT elnöke. „Partnereinknek és sportszervező kollégáinknak köszönhetően idén is minden megyében lesznek #BeActive események, így mindenkinek lesz lehetősége a lakóhelye közelében sportolni. A Sporthét honlapján bárki könnyen tájékozódhat az aktuális programokról. Az a célunk, hogy a rendszeresen mozgók mellett minél több olyan embert is megszólítsunk, akik még csak most vágnának bele az aktívabb életmódba.”

A testmozgás a fizikai és a lelki egészségünkre is nagyon pozitív hatással van

Fotó: Európai Sporthét

Bánhegyi Adri, többszörös Európa- és világbajnok ugróköteles is részvételre buzdít.

„A #BeActive nagyköveteként egész évben azon vagyok, hogy legyen a sport mindenkié! A sporthéten nincs veszteni való, itt nem kell a legjobbnak lenni, maximum magunkat kell legyőznünk! Rengeteg új mozgásformát próbálhatunk ki akár teljesen ingyen, és könnyen találhatunk magunknak sportközösséget is.”

Az Európai Sporthét keretében az éjszakai sportolás is fókuszba kerül: szeptember 24-én #BeActive Night események lesznek többek között Székesfehérváron, Szolnokon, Zalaegerszegen és Kecskeméten is, sőt a moveplay.hu mozgásplatformon online edzésekhez is lehet csatlakozni. További információk az europaisporthet.hu oldalon.