Ezek a sztárfellépők már biztosan ott lesznek az Örvényesvölgy Fesztiválon jövőre

Forrás: MTI

 2023. december 07. 11:30

Az amerikai Morris Madrone koncertje nyitja jövőre a programot a zalai Örvényesvölgy Fesztiválon, ahol a holland származású Steffen Morrison is fellép - közölte a fesztiváligazgató

Badacsonyi Tamás közleménye szerint a Zalacsányban június 28. és 30. között három napon át tartó fesztiválra számos magyar fellépő mellett négy külföldi sztárvendég érkezik majd, köztük a dzsessz, a soul és a blues legnagyobbjai, de irodalmi programok, e-bike túrák, bábszínház és gyermek kézműves foglalkozások is várják a látogatókat.

Június 28-án a Los Angeles-i Venice Beach-ről érkező Morris Madrone nyitja meg a fesztivált, aki 19 éves korában kezdett el zenélni. Zeneszerzői tanulmányait a chicagói Columbia College-ben végezte, első albumát független előadóként 2020-ban jelentette meg.

Morris Madrone és Steffen Morisson is fellép jövőre az Örvényesvölgy Fesztiválon

Fotó: Örvényesvölgy Fesztivál / Katona Tibor

 

Runaways című száma 2021-ben a rádiós slágerlisták élére repítette, Magyarországon heteken át a Petőfi TOP 40 slágerlista első helyén szerepelt. 2024-ben megjelenő új lemezét Örvényesvölgyben mutatja be élőben első magyarországi fellépésén.

Másnap ad koncertet Steffen Morrison, a soul és a rhythm and blues műfajában remeklő énekes-dalszerző, akire James Brown, Otis Redding, Marvin Gaye, Donny Hathaway és Teddy Pendergrass zenéje hatott leginkább. A klasszikus soul és a rock and roll dinamikus fúzióját játszó előadó 2019-ben Candy Dulferrel a Ladies of Soul koncerten is fellépett.

A fesztiváligazgató jelezte: hamarosan újabb nemzetközi és hazai fellépőket jelentenek be, törekvésük szerint olyanokat mutatnak be Zalacsányban, akik még nem léptek fel korábban Magyarországon.