Örvénymedence és anakonda csúszda is lesz Gyomaendrődön

Forrás: turizmus.com

 2019. július 24. 15:21

A gyomaendrődi Liget Fürdő idén a fiataloknak és a felnőtteknek kedvez fejlesztéseivel. A csúszdapark látványtervei már elkészültek.

Gyomaendrőd önkormányzata árverésen vásárolt egy négyállásos csúszdaparkot, melyet további csúszdákkal kiegészítve szeretne megépíteni, ezzel a Liget Fürdő nyári szolgáltatásait bővíteni – tájékoztatott a beol.hu beszámolója szerint közösségi oldalán Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere.

Gera Krisztián, a Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping igazgatója elmondta, a tavalyi évben a kisgyermekes családoknak kedveztek a fejlesztésekkel. A fürdő vezetése az önkormányzattal folyamatosan azon dolgozik, hogy a fiatal, illetve a felnőtt korosztály számára is megfelelő kikapcsolódási lehetőséget nyújtson. A képviselő-testület a tavalyi évben 126,5 millió forintot szavazott meg nyári attrakciófejlesztésére.

Minden korosztály ki tud majd kapcsolódni a gyomaendrődi Liget Fürdőben

Fotó: beol.hu

Ennek részeként juthatott hozzá az önkormányzat a négyállásos csúszdarendszerhez. „A szezonban nem szeretnénk a vendégeket zavarni, ezért a munkálatokat szeptemberben tervezzük elkezdeni. A kinti víztározó rendszert is felújítjuk, aminek tetején egy örvénymedence és egy magaslati csúszda kap helyet. Ezzel párhuzamosan kezdjük meg az érkezőmedence építését, amelybe a négyállásos csúszdából a vendégek a vízbe csobbanhatnak, várhatóan a következő szezontól” – árulta el a részleteket Gera Krisztián.

Két csúszda van, ami várhatóan különösen népszerű lesz a fiatalok között. A kamikaze fantázianevet viselő elem segítségével mintegy 10 méteres magasságból rövid, egyenes szakaszon hirtelen felgyorsulva, majd lassítva érhető el a medence. Az anakonda csúszda lassabban és kanyargósabb módon mutatja meg a 10×15 méteres, azaz az új 150 négyzetméternyi felületű vízhez vezető utat.

A kivitelezéseket helyi vállalkozók bevonásával valósítják meg.