Összefirkált autó az Operaház előtt

Forrás: turizmus.com

 2015. május 10. 16:17

A fővárosi Operaház előtt parkolt egy napon át az a 18 millió Ft értékű autó, amellyel egy Picasso kiállítást reklámoztak Budapesten. A katalán festő kiállítása Balatonfüreden látható. Az akció szervezői a fővárosba érkező külföldi turisták figyelmét szerették volna felhívni a vidéki eseményre.

Meglehetősen nagy meglepetést okozott az Andrássy úton az a 18 millió Ft értékű Land Rover, amelyre Picasso képeit festették az utcán. Az autóra olyan motívumok kerültek, amelyeket mindenki ismerhet  középiskolás tanulmányaiból. Egy-egy részlet pedig olyan grafikákról került az autóra, amelyek a balatonfüredi kiállításon is láthatók.

 

Picasso autójából angol és német nyelvű szórólapok is előkerültek, amelyeket a turistáknak osztogattak. Ezeken mintegy kétszáz olyan programot reklámoztak, amelyek május 1 – 11. között, a Nyitott Balaton elnevezésű programsorozat keretén belül rendeznek meg.

A Land Rover Evoque kidekorálását talán nem véletlenül az Operaház elé szervezték. Jelzésértékű üzenete lehet ennek az autópiac számára is, hiszen a kulturális intézmény kizárólagos autós partnere a BMW.