Összefogással erősítik a turizmust Bács-Kiskun megyében

Szerző: Babik Edit

Forrás: turizmus.com

 2019. március 05. 09:18

Az Utazás Kiállítás hazai díszvendége Bács-Kiskun megye és Kecskemét volt idén. A kiállítók Kiskunfélegyházán értékelték a szereplést, ugyanakkor bejelentették: folytatják az együttműködést.

Az egész megyét bemutató, színes, izgalmas stand óriási érdeklődést keltett a látogatók körében. A szervezők tegnap egy kiskunfélegyházi rendezvény keretében utóértékelést tartottak, és annak lehetőségét vizsgálták, hogyan lehet még eredményesebbé tenni a megye turizmusát.

A rendezvényre a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. szervezésében meghívták mindazokat a szereplőket, akik partnertelepülésként, egy-egy szervezet képviselőjeként, támogatóként vagy segítőként együttműködtek a sikeres megjelenés érdekében.

Kárpáti Rita, aki az Utazás Kiállításon a megye megjelenésének projektmenedzsere volt, az értékelő rendezvényen felhívta a figyelmet az eseménynek otthont adó Rocktár Élőzenei Bázisra, amely egy izgalmas rendezvénytere Kiskunfélegyházának. A város egyedi, retro hangulatú helyszíne különös értéket képvisel a régióban nemcsak megjelenésével, hanem programjaival is, amelyekkel speciális célközönséget szólítanak meg. Egyebek mellett szerveznek oldalkocsis motorosfesztivált és jótékonysági rendezvényeket is.

Kiskunfélegyházi programok

Fotó: Babik Edit

Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere „csapatként” köszöntötte a jelenlévőket, hiszen, ahogy mondta, az elmúlt hónapok összefogása igazi csapattá kovácsolta a megye turisztikai szereplőit.

„Bács-Kiskun boldoggá tesz” - utalt vissza a kiállítás szlogenjére Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. Külön kiemelte Kecskemét, megyei jogú város szerepvállalását a kiállítás létrejöttében. Hangsúlyozta, hogy bár a megye településeinek külön-külön is gyönyörű értékei vannak, ha mindezt egyben tudják kínálni, akkor minden érdeklődő megtalálja közöttük a számára vonzó élményeket.

Az összefogás ereje - a kiállítási megjelenés csapattá kovácsolta a megye önkormányzatait, turisztikai vállalkozóit

Fotó: Babik Edit

„Ha mindig csak a régi tapasztalatokat használjuk fel, akkor lehet, hogy a régi sikereket ugyan meg tudjuk ismételni, de az új kihívásokra nem tudunk reagálni” - mondta az Utazás Kiállításon való szereplésük egyik legfontosabb tapasztalataként Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.

A város egyedülálló gazdasági fejlődésen ment keresztül az utóbbi tíz évben, mégis az összefogásban látja a további erősödés egyik lehetőségét. A kiállításra való felkészülés időszakában még szorosabb lett a kapcsolat a megyeszékhely és a környező települések között. Megemlítette, hogy a kecskeméti gyárakban a munkavállalók kevesebb mint 40%-a helyi, a fennmaradó 60% a környék településeiből érkezik a városba dolgozni. Egymásra utaltak ezek a városok és falvak, hisz ugyanazok a problémák foglalkoztatják őket, bár lehet, hogy más-más megközelítésben. A turizmus mellett ez a tény is együttműködésre, közös megoldások keresésére ösztönzi a megye szereplőit.

Feldmájer Máté, a Hungexpo kiállítási igazgatója is példaértékű összefogásként említette Bács-Kiskun megye attraktív, figyelemfelkeltő megjelenését az Utazás Kiállításon.

A rendezvény felidézték a felkészülés fontosabb állomásait, szó esett az elmúlt hónapok tapasztalatairól, ötleteket javasoltak a megye turisztikai együttműködésének erősítéséhez, valamint együtt gondolkodtak a résztvevők az összehangolt marketingtevékenység folytatásáról is.