Összeveszett két svájci síterep, esnek a foglalások

Forrás: turizmus.com

 2019. október 22. 11:50

A vita oka, hogy a két síterep nem tudja olyan arányban elosztani a közös bevételeket és költségeket, hogy az mindkét fél számára elfogadható legyen.

A svájci Toggenburg és Wildhaus közel 20 éve közös síterep. Ez nemcsak közös bérletet jelent, fizikai összeköttetés is épült a két síterep között, vagyis át lehet csúszni egyik helyről a másikba – vázolja a helyzetet a sielok.hu.

A napokban látott napvilágot a hír, hogy a két síterep nem tud megegyezni egymással, aminek hátterében anyagi okok állnak.

A vita miatt már a foglalások száma is visszaesett a két svájci síterepen

Fotó: pixabay.com

A jelenlegi helyzet szerint ebben a szezonban nem lesz közös bérlet, de még közös pálya sem, hiszen a két síterepet összekötő pályát idén zárva tartják. Egyes szállásadók már arról számolnak be, hogy a kedvezőtlen hírek miatt 10 százalékkal visszaesett a foglalások száma.A síelésből és turizmusból élő helyi vállalkozások már megkongatták a vészharangot és nagyon szeretnék, hogy visszaálljon a régi rend. Sokan a szokásosnál is nagyobb kedvezményekkel próbálják megtartani korábbi és leendő vendégeiket.

A két társaság képviselői továbbra is egyeztetnek a sokak által remélt közös folytatásról.