Összművészeti programok a Bakáts Feszten

Forrás: MTI

 2019. augusztus 28. 14:45

Színvonalas, család- és gyermekbarát összművészeti programokkal várja a közönséget augusztus 30-án és szeptember 1-jén a negyedik ferencvárosi Bakáts Feszt.

Kállay Gáborné, Ferencváros kultúráért felelős alpolgármestere a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta: mivel az Assisi Szent Ferenc-plébániatemplom teljes rekonstrukciója befejeződött, így a Nagyszínpad újra Budapest egyik legszebb temploma előtt, a Bakáts téren áll majd.


Számos klasszikus és komolyzenei koncerttel, gasztronómiai programokkal, valamint színházi előadásokkal készülnek a rendezők.

A Kálvin udvaron felállított színpadon a színházkedvelők szombaton Donald Churchill Édes bosszú című kétrészes vígjátékát tekinthetik meg a Turay Ida Színház előadásában, vasárnap pedig Csehov Egyfelvonásos komédiák című darabját mutatja be a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Vidnyánszky Attila rendezésében.

Soós Péter, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója elmondta, Háy János A Herner Ferike faterja című darabjával avatják fel a Kálvin udvart. A szatíra Börcsök Enikő első rendezése, a főszerepben Kaszás Gergővel, Borbiczki Ferenccel és Lázár Balázzsal.