Őszi látnivalók a Dolomitokban

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 06. 10:56

Elmúlt a nyár, de még messze a síszezon. Az olasz Dolomitok és különösen San Pellegrino környéke azonban ekkor sem szeretne turista nélkül maradni.

Amint az a helyi, igen aktív turisztikai szervezet hírlevelében olvasható, külön programcsokrot találtak ki azok számára, akik szeptemberben szeretnének erre a vidékre látogatni.

Ideális hónap a szeptember azoknak, akik szeretik a hegyi sportokat, a túrázást és a természetet. A táj átalakul, megváltoznak a fények és a színek, a világos és a sötétzöld helyét a barna, a sárga és a narancs különböző árnyalatai veszik át. Az időjárás is kellemes, napsütés és enyhe hőmérséklet várja azokat, akik ebben az időszakban akarnak a hegyek között kikapcsolódni. A csúcsok pedig még szelídebb arcukat mutatják. A 2514 méter magasan lévő Col Margherita Parkba percek alatt felröpít a felvonó.

 

San Pellegrino megtekintése mindig élmény, a Dolomitok ezen területe 2009 óta része a világ természeti örökségének. A közelben található a Trentói tudományos múzeum, amely visszatekintve a régmúltba mutatja be a fiatal és idősebb természeti képződmények, vulkánok, gleccserek kialakulását, valamint a fosszíliákat, amelyek az ősi földtörténeti korokat idézik meg.

 

Fontos látnivalója ennek a környéknek az I. világháború mindmegannyi emléke. Az emberáldozatokat követelő harctéren nagyon sokan vesztették életüket, köztük sok ezer magyar is. A restaurált lövészárkok, katonai eszközök, őrházak és emlékművek megtekintése sokakat vonz. Costabella, Cima Bocche és Cima Juribrutto között évekig folyt a harc, mára azonban már csak békés skanzennek tekinthető mindez, afféle turisztikai látványosság lett belőle.

 

Fotók: visittrentino.info

A rendbehozott és látogatható helyszínek megtekintése közepesen nehéz túrával gyalog is bejárható, de egy részük felvonóval is megközelíthető.