Őszi programok a szlovák fővárosban

Forrás: turizmus.com

 2017. július 31. 15:29

Pozsonyban nyár után is van élet, számos fesztivál várja a városba látogatókat. Elhoztuk az őszi kínálat legérdekesebbjeit.

Szeptember 2-3. között a Kézműves Napok Pozsonyban várja a látogatókat. Hagyományos népi mesterségek, kézműves bemutatók, minőségi népművészeti és házi termékek sokszínű felhozatala, ahol mintegy 100 népművész, kézműves és termelő vesz részt. Bőséges kulturális kísérőrendezvények szórakoztatják a közönséget, akik maguk is kipróbálhatják ügyességüket és interaktív módon bekapcsolódhatnak a kézműves bemutatókba.

A Római játékok és Limes Days Pozsony-Oroszvár (Rusovce) szeptember 9-én visszarepíti az időben történelemre kíváncsiakat. A volt római katonai tábor (Gerulata) autentikus helyszínén császárokkal találkozhatnak és gladiátorütközeteken is részt vehetnek a látogatók.

A fény fesztiválja

Fotó: festivalsvetla.sk

A szlovák főváros szeptember 21-től 23-ig, három éjszakára a mesék világává változik. A fény fesztiválja keretein belül sötétedés után több épület fény- és interaktív installációk által lesz kivilágítva. A rendezvény a tudomány és a művészet ötvözésével nyújt újszerű élményt, a város lakosainak és látogatóinak a modern technológia eszközeinek felhasználásával.

Fehér éjszaka

Fotó: bielanoc.sk

Pozsony ismét részese lesz a nemzetközi Fehér éjszaka programsorozatnak, amely a kortárs művészeti formákat hozza közönség közelbe október 7-én. A művészeti megállóhelyek művésztérkép segítségével kereshetők fel, ahol attraktív vizuális installációk, koncertek, filmek és színházi előadások, tánc, irodalom és élő performance várja a művészlelkeket.

Pozsony zenei téren is gazdag történelemmel rendelkezik, több híres zeneművész is megfordult a zeneszalonokban és koncerttermekben. A ma hazai és külföldi művészei pedig az 53. alkalommal megrendezett Pozsony Zenei Ünnepségen mutatják meg tehetségüket.

Pozsony Zenei Ünnepség

Fotó: visitbratislava.com

A Pozsonyi Jazz Napok , amely nemcsak zenei rendezvény, de találkozások sora ismert és újonnan felfedezett nemzetközi előadókkal.