Őszköszöntő Retro Fesztivál Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 15. 12:36

Az évszak nyújtotta aktív kikapcsolódási lehetőségek mellett Siófok nagyszerű programokkal, kulturális sétákkal és a balatoni hajók szemléjével színesíti szeptember harmadik hétvégéjét.

Az egyre melegebb színekben pompázó parkok kellemes őszi hangulatot teremtenek a Balaton legnagyobb városában, ahol szeptember 17-19. között Siófok az Őszköszöntő Retro Fesztivállal kedveskedik a programokra éhes közönségnek.

Péntek és szombat este pedig fergeteges retro és nosztalgia partyn idézhetjük fel az elmúlt évtizedek legjobb slágereit a nagykoncertek előtt és után is. Vasárnap délelőtt az interaktív és zenés Hajós mese nyújt kikapcsolódást, ahol a gyerekek megünnepelhetik a Kapitány születésnapját.

Siófok jelképe, a víztorony

Fotó: 123rf.com

A hétvége a balatoni hajózás 175. évét ünneplő eseményekről is szól, így Szikora Róbert, az R-GO csikidámja és a legendás Cserháti Zsuzsa, valamint Máté Péter slágereit megidéző emlékest mellett olyan különlegességnek is tanúi lehetünk, mint a hajók kirajzása.

A 25 évente megvalósuló balatoni eseményen a tó összes személyhajója elindul kikötőjéből, és a keleti medencében Siófok és Balatonfüred között sorakozik fel. A látvány különlegesnek ígérkezik, akár nézőhajóról is megcsodálhatjuk.

A Retro Fesztivál nemcsak zenében kalandozik a múltba: szombat délután a 60-as, 70-es évek retro járműveivel is találkozhatunk a siófoki hajóállomáson.

A koncertek és hajózási ünnepség mellett sok-sok más program is várható a hétvégén. Pénteken csatlakozhatunk a Siófoki Séták következő eseményéhez, amely a város távolabbi múltjába kalauzol el bennünket. A Balaton – a Riviéra című ingyenes sétán felfedezhetjük a 19. század végén, 20. század elején felvirágzó siófoki fürdőélet legfontosabb helyszíneit.

A Kálmán Imre Emlékház felfedezőjátékán szombaton és vasárnap is megelevenedik a város történelme, ahol kicsik és nagyok is Siófok híres szülöttjei, Kálmán Imre és Varga Imre nyomába eredhetnek.

Az ősz folyamán várható siófoki gasztrofesztiválokra pedig a kitelepült árusok mellett számos remek siófoki étterem, kávézó és cukrászda hangolja a városba látogatókat, akik különleges őszi finomságokat kóstolhatnak a Balaton-parti városban.

További információ: facebook.com/siofokguide