Oszmán kori mindennapok Pécsett

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 17. 14:21

Az Irány Pécs NKft. legújabb tematikus sétája a 143 éves oszmán uralom alatti pécsi mindennapok részleteibe vezeti be az érdeklődőket, ahol hódítók nemzedékei születtek és élték le életüket.

A félhold alatt Pécs virágzó keleti város volt mecsetekkel, minaretekkel, török fürdőkkel, színes bazárral, az utcákon tevékkel, turbános harcosokkal és lefátyolozott nőkkel, a városfalakon kívül keresztény templomokkal.

De kik voltak a hódítók? Hogy kerültek ide, és miért jöttek? Hogyan beszéltek, hogyan írtak, mit olvastak, mit ettek, hogyan szerettek és hogyan harcoltak? Miben hittek, mit meséltek a gyerekeiknek  -- és mi közünk hozzájuk?

A mai belvárosi, hódoltság kori helyszíneken Horváth Viktor íróval, műfordítóval beszélgethetnek a résztvevők Pécs egykori oszmán kultúrájáról, hétköznapi életéről és történelemről, egy nagyjából másfél órás belvárosi séta keretében.

A program belépős helyszíne a Jakováli Hasszan pasa dzsámi, amelynek részvétei díját a séta alapdíja nem tartalmazza.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezt írásban az info@iranypecs.hu e-mail címen jelezhetik 2018. szeptember 21-én (pénteken) 14:00-ig. Részvételi díj: 2.000,-Ft/fő, 6-12 év közöttieknek 1.000,-Ft/fő, 6 éves kor alatt ingyenes. 
Tüke kártyával a részvételi díj: 1.500 Ft/ fő.

Találkozó: 2018. szeptember 22-én (szombaton) 10:15-kor a Pécs Pont irodában

Indulás: 10:30-kor a Pécs Pont iroda elől (Irány Pécs Turisztikai NKft., 7621 Pécs, Széchenyi tér 1.).
A program változtatásának jogát a szervezők fenntartják.