Őszre újul meg Zalaegerszeg 269 éves kastélya

Forrás: magyarepitok.hu

 2019. március 29. 14:31

A Zalaegerszeg botfai városrészében található Erdődy-Hüvös kastélyt 350 millió forintból újítják fel.

A barokk épület múlt hónapban elkezdődött felújítása egy átfogó fejlesztés része, a beruházás kivitelezője a ZÁÉV Építő Zrt.

Az 1750-ben épített barokk kastélyt 2012 óta a Mindszenty-iskolát működtető apácarend üzemelteti, funkciója zarándokszállás, illetve a városrész közösségi életének is fontos helyszíne. A kastély felújítása a Modern Városok Program (MVP) segítségével valósul meg a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként.

A felújítás a Modern Városok Program segítségével valósul meg

Fotó: magyarepitok.hu

A Mindszenty József bíboros előtt tisztelgő program (a bíboros 25 éven át szolgált a városban) összesen 5,7 milliárd forintból valósul meg, és célja egy vallási regionális központ kialakítása a Csíksomlyó-Máriazell zarándokútvonalon. Ennek egyik eleme a most zajló beruházás, amelynek eredményeként a botfai Erdődy-Hűvös-kastélyban zarándokszállás jön létre. Emellett Zalaegerszeg belvárosában felépül a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont. A terv része a Göcseji Múzeum és a Mária Magdolna-plébánia felújítása és egy parkolóház építése is.

A 2019. március 27-én tartott sajtóbejáráson Boros László, a kivitelező ZÁÉV projekt főmérnöke elmondta, hogy a beruházás két részből áll. A kastély északi oldalánál egy új, nyitott szín épül műhelyekkel, vizesblokkal. Emellett teljes energetikai felújítás valósul meg a kastélyban, 58 új ablakot építenek be, átalakítják a tetőteret, kicserélik a burkolatokat, és megújul az épület teljes homlokzata. A munkát várhatóan szeptember végéig fejezik be – írja a zaol.hu cikkére hivatkozva a Magyar Építők szakportál.

Kapcsolódó cikkek