Osztrák kutyások böngészik a magyarországi kutyabarát kínálatot

Forrás: MT Zrt.

 2015. szeptember 09. 14:23

A Magyar Turizmus Zrt. közelmúltban indult, nagy népszerűségnek örvendő „Utazz kutyával!” kampányát Ausztriára is kiterjesztette: szomszédaink elsősorban a magyarországi kutyabarát szálláshelyek kínálatára kíváncsiak. A kampány hazai sikerességét jól tükrözi, hogy az #utazzkutyaval nyereményjáték keretében már közel 250 képfeltöltés érkezett a kampány Instagram oldalára. Ezen kívül az MT Zrt. lehetőséget kapott, hogy szeptember 13-án részt vegyen a Gödöllői Ebugatta napon, ahol tovább népszerűsítheti kutyás kampányát.

Ausztriában a kutyatartásnak nagy kultusza van, a városokban és vidéken egyaránt külön infrastruktúra épült ki a kutyák és gazdáik igényeinek kiszolgálására. Az országban megközelítőleg 600.000 kutyát tartanak nyilván, átlagosan minden ötödik osztrák háztartásban található négylábú lakótárs. A kutyákat gazdáik igazi családtagként kezelik, így természetesen egy-egy utazás során sem szívesen válnak meg tőlük.

Éppen ezért az MT Zrt. #utazzkutyaval kampányának ausztriai adaptációjával (#urlaubmitdemhund) a már hazánkban is egyre növekvő számú kutyabarát szálláshelyre hívják fel az osztrákok figyelmét. A képviselet hivatalos honlapján összegyűjtve megtalálhatóak az osztrák vendégek igényeinek és elvárásainak legmegfelelőbb magyarországi szálláshelyek. Itt a négylábú kedvenceket is nagy szeretettel várják, így még számukra is élmény lesz a nyaralás. A kapcsolódó kínálatot az MT Zrt. első körben szakmai partnereivel  ismertette meg, illetve a közösségi média és egyéb információs csatornáin keresztül a nagyközönség számára is népszerűsíti az aktuális ajánlatokat.

Emellett a Rot-Weiß-Rot in Ungarn (RWRU), Magyarország népszerűsítésére létrejött turizmus-mozgalom is nagyszerű lehetőség arra, hogy minél több kutyabarát osztrák vendég látogasson el hazánkba. Szeptember elején egy bécsi információs rendezvényen is sok kutyás érdeklődő járókelő kapott az MT Zrt. munkatársaitól első kézből információt a magyarországi pihenési lehetőségekről.